25n
25N
25N

Els himnes sonen per primera vegada en viu en el Palau a càrrec de solistes del ADDA Simfònica

ENRIQUE PALOMARES - EUROPA PRESS

Els himnes sonen per primera vegada en viu en el Palau a càrrec de solistes del ADDA Simfònica
09/10/2019 -

L’acte institucional del 9 d’Octubre ha viscut enguany per primera vegada la interpretació dels himnes de la Comunitat valenciana i Espanya amb música en directe, a càrrec de solistes de corda, viola, violoncel i trompeta d’ ADDA Sinfònica (Orquestra Simfònica de la Diputació d’Alacant).

Aquest ha sigut el colofó a l’acte institucional celebrat en el Palau de la Generalitat, on s’entreguen les distincions que concedeix el govern autonòmic a persones dels àmbits cultural, esportiu, social o que mereixen un reconeixement a la seua trajectòria, com cada any en el 9 d’0ctubre, data que commemora l’entrada del Rei Jaume I a la ciutat en 1238.

El clima preelectoral, a un mes de les eleccions generals del 10 de novembre, i els missatges d’agraïment al treball i la solidaritat que va despertar el pas de la gota freda de setembre, especialment a la comarca alacantina de la Vega Baixa han estat presents en aquest acte, celebrat en l’històric Saló de Corts del Palau.

Si en 2018 es va comptar amb l’assistència del president del Govern, Pedro Sánchez, en aquesta ocasió s’ha sumat a la celebració el líder del PP, Pablo Casado, a les portes d’una nova convocatòria electoral. El líder ‘popular’ ha estat igualment present en la Processió Cívica de la Real Senyera pels carrers de la ciutat.

Precisament, fora del Palau, les declaracions als mitjans de comunicació dels principals representants polítics, tant els valencians com els arribats de Madrid, han tingut caire electoral, a les portes de la campanya del 10N.

No obstant això, els discursos protocol·laris s’han centrat a posar en valor la solidaritat i “esperança” que va mobilitzar la gota freda en tota la Comunitat, per la qual cosa el ‘president’, Ximo Puig, ha cridat a “alçar junts” la Vega Baixa d’Alacant. La vicepresidenta, Mónica Oltra, també ha apel·lat als sentiments per a recordar que el 9 d’Octubre és Sant Dionís, dia de celebració dels enamorats valencians, “el dia en què vam mostrar els nostres afectes”.

Aquesta ‘identitat’ ha quedat emmarcada en el parlament de l’editora Rosa Serrano, Alta Distinció de la Generalitat, que ha manifestat en nom de tots els premiats el “gran honor” i ha defensat el paper del valencià: “He recuperat per als meus fills i néts la llengua dels meus pares. La vaig descobrir tard, però la vaig descobrir per sempre”.

‘EXPRESIDENTS’, MINISTRES I SOLISTES

A la ‘casa’ del Govern valencià han estat presents ‘expresidents’ com el socialista Joan Lerma o el ‘popular’ Alberto Fabra, entre desenes d’autoritats i representants polítics com el ministre de Foment en funcions i ‘número tres’ del PSOE, el valencià José Luis Ábalos; el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, o l’exministra i exconsellera de Sanitat Carmen Montón.

En el públic també s’ha pogut veure a representants econòmics com el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro –una de les altes distincions d’aquest 9 d’Octubre–; el de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, o la de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP), Eva Blasco.

Del món universitari s’han sumat tant a la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, com la de la Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón. Entre la resta d’assistents estaven la degana de l’Il·lustre Col·legi de Registradors de la Propietat, Béns Mobles i Mercantils d’Espanya, Mª Emilia Adam, o els secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO PV, Arturo León.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =