25n
25N
25N

Hisenda porta a la Junta de Govern la moció per a modificar l'ordenança de taules i cadires

Vilar anuncia que es bonificarà el 95% d’IBI als comerços emblemàtics que ha sol·licitat l’Associació de Comerciants del Centre Històric

Hisenda porta a la Junta de Govern la moció per a modificar l'ordenança de taules i cadires
07/05/2020 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha informat que demà la Junta de Govern Local aprovarà la moció impulsora subscrita per a iniciar la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora d’Espai Públic Municipal de Taules i Cadires per part dels servicis de restauració.

Vilar ha reiterat que s’anul·larà el cobrament de la citada taxa el que requereix “la modificació de l’Ordenança Fiscal corresponent que s’impulsarà demà”. “Entenem que l’hostaleria, la restauració de bars i restaurants, és el sector més afectat pels tancaments, ja que els mesos de març i abril suposen la seua temporada extra”, ha explicat. D’altra banda, el regidor ha informat que també es presenta a la Junta de Govern “la moció que permet aplicar el 95% d’IBI de bonificació als comerços inclosos en el catàleg de comerços emblemàtics”.

Sobre aquest tema, Vilar ha assegurat que “les actuals circumstàncies actuals requereixen una flexibilitat i, per tant, acceptarem aplicar la bonificació pregada, encara que estiga presentada fora de termini”. “Demà bonificarem el 95% IBI als 15 comerços emblemàtics la bonificació dels quals ens ha sol·licitat l’Associació de Comerciants del Centre Històric de València”, ha precisat.

El regidor ha informat que “la quantitat prevista en el pressupost de recaptació de taxes de taules i cadires de 2.630.000 euros desapareixerà dels ingressos municipals perquè, com és lògic, si per alguna circumstància algú haguera satisfet ja la taxa, es procedirà a una devolució pregada”. Igualment, ha indicat que està estudiant amb el regidor de Comerç i Mercats, Carlos Galiana, eliminar el cobrament de la taxa per venda no sedentària en entendre “ que no han pogut exercir la seua activitat i necessiten una ajuda”.

En un altre ordre de coses, Vilar ha ressaltat que el període mitjà de pagament del mes d’abril “se situa entorn dels 25 dies”. Segons el regidor “estem realitzant amb total regularitat i rapidesa els pagaments als nostres proveïdors i contractistes, i paguem en negatiu, és a dir, abans dels 30 dies, perquè les empreses disposen de liquiditat al més prompte possible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =