25n
25N
25N

Hisenda diu que el PP "mescla" conceptes en la seua crítica al compte de 2017: "Res té a veure amb la realitat"

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Arxiu

Hisenda diu que el PP "mescla" conceptes en la seua crítica al compte de 2017: "Res té a veure amb la realitat"
02/01/2019 -

La Conselleria d’Hisenda ha advertit que el PP “mescla” conceptes en les seues crítiques a l’informe de la Sindicatura de Comptes del Compte General de la Generalitat de 2017 i que el “forat de 3.000 milions” que ha denunciat el diputat Rubén Ibáñez “res té a veure amb la realitat”.

Des del departament que dirigeix Vicent Soler indiquen que el ‘popular’, que ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa, “mescla” dades del pressupost inicial per a 2017 amb les obligacions reconegudes netes del resultat pressupostari. Ibáñez ha assegurat que l’informe de 2017 és un “clar resum d’una gestió caòtica” per part d’un “govern absolutament d’eixida” i ha posat el focus en el “forat pressupostari de 3.000 milions d’euros” que ha deixat el Consell, per la diferència entre les “despeses reals i aquells als quals es va comprometre” l’administració.

Sobre aquest tema, des d’Hisenda sostenen que en el PP potser han “confós conceptes: La crítica mescla el pressupost inicial de la Generalitat per a 2017, que va ascendir a 17.725 milions, incloent-hi operacions sobre el deute (el capítol nou d’amortització de préstecs que es refinancen amb altres préstecs), amb les obligacions reconegudes netes del resultat pressupostari, que van ascendir a 14.986 milions i que no inclouen el capítol nou”.

En concret, segons la Conselleria, el pressupost inicial “preveia una despesa no financera de 14.255 milions (14.351 milions incloent el capítol huit), mentre que la despesa no financera va ser de 14.366 milions, 14,986 amb el capítol huit, superior a les previsions.

En la mateixa línia, el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha expressat el seu convenciment que l’informe de la Sindicatura de Comptes suposa “un aval a les polítiques que s’han posat en marxa, marcades totes elles pel llast del destacat en un comunicat.

“SACA ELS COLORS” Al PP

El també diputat en Les Corts ha recalcat que “malgrat el que li haguera agradat al PP, al seu diputat Rubén Ibáñez i a la seua presidenta, Isabel Bonig, aquest informe fiscalitzador dels comptes trau els colors a un partit sense estratègia, sense propostes i amb un llast de mala gestió, opacitat i corrupció que els impedeix reconéixer els importants esforços que s’estan realitzant per a retornar la dignitat a aquesta terra”.

Muñoz ha reiterat que les dades que s’aporten certifiquen alguns dels assoliments aconseguits com que, per primera vegada, des de l’inici de la crisi, s’haja reduït l’endeutament en relació al PIB, a més del dèficit i les obligacions no reconegudes. Sobre aquest tema, ha indicat que mentre en 2011 el dèficit pressupostari va ser de 3.642 milions en 2017 ha sigut de 1.975 milions.

“És vergonyós que el PP i el seu diputat en Les Corts Rubén Ibáñez s’atrevisquen a parlar de factures en els calaixos quan després de tres anys del Consell del Botànic encara continuem pagant els excessos del PP i la seua actual presidenta, Isabel Bonig, com a consellera d’Infraestructures”, ha asseverat.

Per al socialista, les xifres del Síndic Major de Comptes són “una garrotada” per al PP, ja que “desmunten la seua estratègia a base de ‘fake news’ contra el Consell intentant tapar la nefasta gestió que van fer durant 20 anys”.

El secretari d’Organització ha incidit en el reconeixement per part de l’òrgan fiscalitzador de la Generalitat de reformar el sistema de finançament, una reivindicació del president de la Generalitat, Ximo Puig i dels socialistes valencians que “continuem reclamant perquè es tracta de fer justícia amb els valencians i valencians”.

“La situació d’infrafinançament que patim els valencians ha sigut reconeguda per la Comissió d’Experts de les Corts, pel Congrés, pel Comité d’Experts per a la reforma del finançament autonòmic i fins per la pròpia ministra d’Hisenda així que continuarem reclamant amb totes les nostres forces el que ens pertany en igualtat de condicions que la resta de comunitats autònomes”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 7 =

bombers
CCCC
bombers