25n
25N
25N

Hisenda reordena el pressupost d'Igualtat i es compromet a incloure els 21 milions en el primer trimestre de 2021

Hisenda reordena el pressupost d'Igualtat i es compromet a incloure els 21 milions en el primer trimestre de 2021
05/11/2020 -

La Conselleria d’Hisenda ha reordenat el pressupost per a 2021 de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat després de les crítiques de la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, per trobar-se a última hora amb uns comptes diferents de les acordades. També s’ha compromés a incloure els 21 milions que demanava Igualtat en 2021.

El projecte de pressupost de Vicepresidència, remés aquest dimecres a la vesprada a la Mesa de Les Corts, inclou canvis en totes les partides. Això sí, el total es manté en 1.921,42 milions d’euros, la quantitat acordada divendres passat abans que els comptes foren aprovats pel ple del Consell.

Des d’Hisenda asseguren que tant els 21 milions més que demanava Igualtat com “tot el necessari” se sumarà durant l’any que ve via transferències, com en 2020.

“Més enllà d’aquesta incidència puntual que lamente profundament, l’important és que tenim el millor pressupost de la història de la Generalitat”, ha resolt el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en declaracions remeses als mitjans.

Per part seua, des del departament d’Oltra destaquen que Hisenda haja fet els canvis “tal com demanava Igualtat” i asseguren que hi ha un compromís de Soler perquè “els 21 milions que falten es materialitzen o s’incloguen en el primer trimestre de 2021”.

Dins del pressupost, la partida més inflada és la de gestió i organització del sistema (470,45 milions), seguida de planificació i coordinació d’infraestructures de serveis socials (450,46 milions), atenció primària i dependència (393,19 milions) i inclusió social (299,01 milions).

Per davall de cent milions estan les línies de direcció i serveis generals (73,6 milions), persones majors (72,57 milions), diversitat funcional o discapacitat (51,75 milions), infància i adolescència (65,19 milions), igualtat de gènere (31,78 milions), igualtat en la diversitat (11,43 milions) i l’institut valencià de formació, investigació i qualitat dels serveis socials (1,94 milions).

SOLER: “INCIDÈNCIA EN EL 0,08% DEL PRESSUPOST”

El conseller d’Hisenda també ha incidit en un comunicat en què “la incidència afectava únicament una quantia que representa el 0,08% del total del pressupost”, per a defensar que “la correcció d’errors sobre la distribució de les seues quanties no influeix en el caràcter extraordinari d’aquests comptes”.

“A partir d’ara, és la nostra responsabilitat aprovar el que és, sens dubte, el millor pressupost de la història de la Generalitat, amb un increment extraordinari de la despesa social i dels sectors productius”, ha reivindicat, i ha demanat estar a l’altura dels valencians, seguir amb l’esperit dels pactes de recuperació i conjuminar esforços.

Sota aquest prisma, Soler ha assegurat que els comptes de 2021 responen a les necessitats de la ciutadania i del teixit productiu per a “un nou inici davant un dels moments més durs de la història contemporània valenciana”, la qual cosa veu com un gest de gran sensibilitat social.

Les discrepàncies van sorgir divendres passat després que el titular d’Hisenda (PSPV) presentara en roda de premsa al costat de la mateixa Oltra (Compromís) el pressupost per a 2021 acordat pel ple del Consell i el remetera a Les Corts. Des de Vicepresidència sostenen que es van adonar a la vesprada que els números “no quadraven i no s’assemblaven en res” als acords al matí en la comissió delegada d’Hisenda que va tancar els comptes.

Aquestes diferències van portar al fet que el parlament acordara ajornar la compareixença de presentació de pressupost d’Oltra, que havia de començar aquest dimecres a les 10.30 hores i que s’ha posposat al divendres a la vesprada, finalment abans que la del conseller d’Hisenda que sol ser l’última.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − sis =