25n
25N
25N

Hisenda genera crèdit per valor de 100 milions d'euros procedents del fons europeu REACT-EU per a abonar les Ajudes Parèntesis

És el primer crèdit que la Generalitat genera dels 1.250 milions corresponents a la Comunitat Valenciana del Fons React-EU

Hisenda genera crèdit per valor de 100 milions d'euros procedents del fons europeu REACT-EU per a abonar les Ajudes Parèntesis
05/02/2021 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha generat crèdit per valor de 100 milions d’euros procedents del fons europeu React-EU, inclòs dins del programa de reconstrucció Next Generation-EU, per a abonar a les entitats locals la part corresponent a la Generalitat Valenciana de les ajudes Parèntesis, tal com ha publicat aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En concret, els recursos generats s’han produït en el capítol 4 del programa 125.10, Administració local i organització territorial del Consell.

“La pandèmia i les mesures sanitàries adoptades per a frenar l’avanç del virus han suposat la limitació de determinades activitats econòmiques i des del Consell hem sigut conscients de la necessitat de desenvolupar un pla de xoc econòmic destinat a aquells sectors més afectats” ha apuntat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en incidir en què “el Pla Resistir, del qual formen part les ‘Ajudes Parèntesis’ busca evitar una deterioració del teixit empresarial valencià i conservar l’ocupació”.

D’aquesta manera, el Consell ha dissenyat un pla de xoc extraordinari, el Pla Resistir, dotat amb més de 400 milions d’euros i que es finançarà en gran part amb fons europeus addicionals als del pressupost de la Generalitat per a l’any 2021, com el fons React-EU per a ajudar a la recuperació dels territoris d’Europa.

En concret, les ‘Ajudes Parèntesis’ tenen com a objectiu “ajudar els sectors més afectats a superar aquest parèntesi d’activitat”, i és fruit de “la col·laboració, el diàleg i l’acord” entre la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments, “en la seua causa comuna per superar la pandèmia i reactivar l’economia”, tal com ha assegurat el conseller d’Hisenda.

La quantia total de les ‘Ajudes Parèntesis’ ascendeix a 160 milions d’euros, enfront dels 120 anunciats inicialment, en incrementar la Generalitat la seua participació en 40 milions més, per la qual cosa finalment l’administració autonòmica transferirà als ajuntaments adherits a aquestes ajudes 100 milions d’euros.

De moment, 444 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana s’han adherit al pla i estan rebent ja les ordres de pagament per part de la Generalitat.

En concret cada entitat local rebrà un import de 2.000 euros per cada autònom o microempresa dels sectors més afectats, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec i aniran destinades a cobrir despeses corrents de l’activitat empresarial des d’abril de 2020, és a dir des de l’inici de la pandèmia.

S’estima que dels 160 milions, els sectors d’Alacant reben 65,3 milions d’euros; els de Castelló, 18,6 milions, i els de València, 76 milions. A més es preveu que el nombre aproximat de beneficiaris serà de 45.000 autònoms i 23.000 empreses, amb 136.000 treballadors vinculats.

Respecte de les diputacions, la seua aportació serà de 36 milions, de manera proporcional al nombre d’autònoms, empreses i treballadors que tinguen a la seua província, i els ajuntaments, per part seua, participaran amb 24 milions d’euros. D’aquesta manera, el 62,5% del total serà aportat per la Generalitat, el 22,5% per les diputacions i el 15% pels ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − huit =