25n
25N
25N

Hisenda garanteix el teletreball en l'Administració valenciana

Hisenda garanteix el teletreball en l'Administració valenciana
02/04/2020 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DGTIC), ha posat en marxa la segona fase del pla d’implantació del teletreball en l’Administració valenciana.

Es tracta d’aquesta manera de continuar ampliant l’accés des dels dispositius particulars dels treballadors i treballadores a les eines administratives específiques d’una forma senzilla i transparent, amb totes les garanties de seguretat.

Des del principi de la crisi generada per la pandèmia de coronavirus, la DGTIC ha posat a la disposició de tots els empleats i empleades de la Generalitat aquelles eines bàsiques necessàries per al teletreball, com l’accés remot al correu electrònic corporatiu.

No obstant això, l’ús de determinades aplicacions específiques comptava amb certes limitacions, ja que en la seua gran majoria aquestes no estaven concebudes per a ser accessibles des de l’exterior del perímetre de seguretat de l’Administració.

Aquestes limitacions de seguretat existien pel fet que, en un món globalitzat, on l’ús d’Internet és massiu, les garanties de seguretat es fan enormement complexes.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha assenyalat que “qualsevol pas que done l’Administració ha d’anar dirigit a minimitzar els riscos i les amenaces de ciberseguretat i a salvaguardar la integritat de la informació, garantint la prestació dels serveis públics”.

“Existeixen multitud d’amenaces, des del robatori d’informació, la suplantació d’identitats i fins i tot, la més preocupant en aquest cas, la inhabilitació dels sistemes que podria posar en risc la prestació dels serveis sanitaris”, ha explicat.

El dia que es va decretar l’estat d’alarma, encara que la totalitat d’empleats i públics podien fer ús d’eines bàsiques com el correu electrònic corporatiu des de la seua llar, els portàtils corporatius desplegats per a permetre fer ús de les eines més complexes en un entorn segur de manera transparent a penes arribaven al miler.

La primera fase de desplegament, desenvolupada durant les primeres setmanes, va consistir a garantir el teletreball del personal crític, per a això es va sol·licitar als òrgans directius, a través de la Comissió Interdepartamental per a la Modernització Tecnològica (CITEC) la identificació d’aquests empleats i empleades públics. Aquesta setmana finalitzarà aquesta primera fase amb un desplegament addicional de més de 2.500 portàtils per a l’entorn sanitari, de justícia i d’Administració general.

Així mateix, des de dilluns passat, ha donat principi la segona fase per a continuar ampliant l’accés des dels dispositius particulars dels treballadors i treballadores a les eines administratives específiques d’una forma senzilla, amb totes les garanties de seguretat.

En aquest sentit, en el primer dia de posada en marxa d’aquesta segona fase, s’han gestionat més de 1.000 peticions de teletreball, que se sumen a les més 1.000 addicionals rebudes el dimecres.

Cal destacar que el desplegament del teletreball es realitza amb completes garanties de seguretat, amb la finalitat d’assegurar les tasques crítiques del Consell i l’accés a les eines corporatives més específiques, de manera que el treball es puga desenvolupar d’igual forma a com es faria des d’una oficina de l’Administració, assegurant la confidencialitat de la informació que maneja l’Administració autonòmica i, per tant, salvaguardant els drets de la ciutadania.

En concret, aquesta segona fase del procés comença amb l’alta dels usuaris per part dels òrgans directius de les conselleries, generant-se de manera automàtica els processos perquè els empleats públics reben en els seus domicilis les eines per a connectar-se a la Generalitat de manera automàtica i transparent des dels seus ordinadors personals.
Amb aquesta segona fase, la DGTIC haurà desplegat totes les eines necessàries perquè qualsevol empleat públic puga realitzar teletreball de la forma el més semblant possible a com ho farien des del seu lloc de treball habitual, en les condicions que els seus òrgans directius l’establisquen.

Reforç de l’atenció al sistema sanitari

A més, en aquest complex context, la DGTIC continua treballant per a garantir el suport i l’atenció a tots els serveis de la Generalitat en les condicions més pròximes a les que es donaven en l’escenari de normalitat previ a la declaració de l’estat d’alarma.

Donades les circumstàncies, s’estan reforçant aquelles àrees que per la seua criticitat així ho requereixen i, per tant, s’han prioritzat aquells serveis relatius a l’atenció al sistema sanitari, social i d’emergències.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha manifestat que “l’estreta col·laboració entre els diferents departaments de la Generalitat és fonamental per a fer front a l’emergència eficaçment”, i en aquest sentit, ha destacat “la implicació del conseller d’Educació, Vicent Marzà, en haver permés destinar una part important dels portàtils que estava previst repartir entre els centres educatius a la resta de conselleries per a poder atendre la demanda dels serveis crítics de la Generalitat”.

En concret, s’han posat a la disposició de la Conselleria de Sanitat Universal 1.500 portàtils i més de 1.000 addicionals per al funcionament dels altres serveis crítics de l’Administració. Amb això i tot la DGTIC podrà desplegar en els pròxims dies 1.700 portàtils per als centres educatius de la Conselleria d’Educació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

bombers
Valencia activa