25n
25N
25N

Hisenda diu que abonarà l'extra FLA a totes les autonomies que els correspon i no només a la Comunitat Valenciana

Óscar J.Barroso - Europa Press - Arxiu

Hisenda diu que abonarà l'extra FLA a totes les autonomies que els correspon i no només a la Comunitat Valenciana
18/09/2019 -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que el seu departament abonarà el que es denomina extra FLA a totes les autonomies que els corresponga i no només a la Comunitat Valenciana, a la qual va anunciar el cobrament a l’octubre en una trobada dilluns passat amb el seu president, el també socialista Ximo Puig.

En declaracions als mitjans als Congrés, Montero ha respost així les queixes d’algunes autonomies per l’anunci a la Generalitat Valenciana que abans del 9 d’octubre rebrà 250 milions de l’excedent del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). L’extra es distribueix entre les comunitats que van incomplir l’objectiu de dèficit de l’any anterior, 2018 en aquest cas, i serveix per a cobrir eixe forat.

Montero ha explicat que Andalusia o Múrcia, governades per PP i Cs, estan en aquesta situació i també rebran la seua “part corresponent”, i ha rebutjat les crítiques al seu anunci al socialista Ximo Puig: va ser “una comunicació” i no un privilegi. Segons ha dit, també ha tingut contacte amb el president gallec, Alberto Núñez Feijóo (PP).

“Quan el Govern actualitze l’extra FLA ho farà per al conjunt de les comunitats autònomes –ha garantit–. Alguns volen buscar diferències o privilegis quan hi ha comunicació com he tingut amb el senyor Feijóo o Puig o qualsevol que m’ho demane”.

D’altra banda, la ministra ha assegurat que el seu departament segueix treballant en la fórmula que li permeta traspassar a les comunitats l’actualització de les bestretes del sistema de finançament. La solució ha de ser “tècnicament impecable”, ha assegurat, per la qual cosa no es farà cap anunci fins que estiga “estructurada”.

Montero ha insistit que espera que la transferència dels diners es puga realitzar en breu i en què, en qualsevol cas, servirà per a atallar problemes de tresoreria, és a dir, de pagament de factures, la qual cosa no justifica fer retallades pressupostàries. Si alguna comunitat les aprova abans de final d’any, ha dit, serà per altres motius i no pel retard en les bestretes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

CCCC
torrent