25n
25N
25N

Habitatge ha invertit 4,2 milions d'euros en la reparació de 286 habitatges socials a la Comunitat

Habitatge ha invertit 4,2 milions d'euros en la reparació de 286 habitatges socials a la Comunitat
24/10/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que el Consell ja ha reformat i adjudicat 286 habitatges del parc públic de la Generalitat en diferents municipis de la Comunitat, la qual cosa ha suposat una inversió de 4,2 milions d’euros.

Salvador ha fet aquestes declaracions durant una visita que ha realitzat a quatre habitatges públics d’Albalat de la Ribera que la conselleria ha reparat recentment, amb una inversió de 30.000 euros. Allí ha estat acompanyada per la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, i l’alcalde d’Albalat de la Ribera, Felip Hernandis.

La consellera ha assegurat que en aquesta primera visita al municipi, “venim amb els deures fets i els compromisos complits” perquè es va anunciar que es reformarien aquests quatre habitatges en el segon semestre de l’any i així s’ha fet. La setmana vinent, es farà lliurament de les claus a les quatre famílies adjudicatàries.

La titular d’Habitatge ha destacat que, amb aquestes adjudicacions, ja són 301 habitatges concedits a persones que han complit els criteris de les llistes d’espera dels diferents municipis on la Generalitat disposa de parc públic. “Quan arribem al Govern ens trobem amb 700 habitatges públics en condicions d’inhabitabilitat. Per tant, hem realitzat esforços titànics per a complir i posar a disposició els recursos de l’administració pública per a garantir el dret a un habitatge digne”, ha declarat.

D’estos immobles, 195 es van cedir en la província de València, 64 en la d’Alacant i 42 en la de Castelló. Així mateix, per a donar resposta a les necessitats derivades de situacions de vulnerabilitat i exclusió social, 58 d’estos pisos van ser adjudicats a famílies afectades per una execució hipotecària i 35 a víctimes de violència de gènere.

Així mateix, en l’actualitat es treballa en la reparació d’altres 69 habitatges (39 en la província de València, 22 a Castelló i 8 a Alacant) i altres 96 estan en valoració per a la seua pròxima rehabilitació.

En aquest sentit, ha explicat que, des del Consell, s’ha complit el compromís de reformar 250 habitatges públics en el primer semestre del 2016. En aquest segon semestre es preveu la reparació d’altres 250, per a aconseguir l’objectiu de tenir rehabilitades els 700 habitatges en els primers sis mesos del 2017 per a posar-les a la disposició de les persones que ho necessiten.

Salvador ha explicat que aquestes actuacions de millora del parc públic no s’han produït perquè l’actual Consell es troba en millors condicions econòmiques que l’anterior govern. “Lamentablement estem en pitjors condicions pel deute que han deixat i la situació catastròfica en matèria d’habitatge. Però els recursos que tenim s’han prioritzat perquè hem d’atendre i garantir els drets de les persones”, ha remarcat.


Noves ajudes

Per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans en matèria d’habitatge, la consellera ha recordat que l’actual Consell va crear dos ordres d’ajudes al lloguer a persones en situació de vulnerabilitat i una altra línia pionera de pobresa energètica, per a ajudar a pagar la llum, l’aigua i el gas d’aquelles famílies amb dificultats.

A més, ja s’ha tramitat la primera Llei de la Funció Social de l’Habitatge, en la qual segons ha confirmat, “es demanaran responsabilitats als bancs que tenen habitatges buits” i, en el cas de no aportar voluntàriament estos habitatges per a lloguer social, es preveuen multes de caràcter coercitiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + quatre =