25n
25N
25N

La Generalitat recorrerà la sentència sobre el trasllat de menors del centre de Sogorb "en sintonia" amb la fiscalia

La Generalitat recorrerà la sentència sobre el trasllat de menors del centre de Sogorb "en sintonia" amb la fiscalia
01/07/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la Generalitat presentarà un recurs contra la sentència que ha declarat contrari a dret el trasllat dels menors del centre La Resurrecció de Sogorb (Castelló). Ha subratllat, a més, que aquest recurs va “en sintonia completament” amb els arguments que de la Fiscalia.

Oltra ha realitzat aquestes manifestacions, en l’acte de presentació dels programes ‘Kumpania’ i ‘Orienta’, a preguntes dels mitjans sobre la sentència del jutjat de Primera Instància número 7 de Castelló que qualifica de “contrari a dret i il·legal” la decisió de la Conselleria de traslladar als menors del centre La Resurrecció de Sogorb i contra la qual havia recorregut la congregació religiosa de les Germanes Terciàries Caputxines, encarregada de la gestió d’aquesta institució.

Sobre la resolució judicial, la consellera ha anunciat que “presentaran recurs, en sintonia completament amb els arguments que ha donat la Fiscalia, respecte al fons i a la forma dels arguments, dels quals en el seu moment van recórrer l’actuació de la Conselleria”.

“La sentència, que afecta un dels trasllats, es recorrerà perquè tant la Conselleria com Fiscalia estan en la mateixa línia. Quan la Conselleria té a xiquets i xiquetes tutelades, el primer que s’ha de preservar són els seus drets”, ha recalcat.

La consellera ha explicat que “la pròpia sentència” reconeix que “l’informe d’inspecció parlava de dutxes d’aigua freda al gener, de privació de menjars com a càstig, de xiquets i xiquetes que se’ls portava a mendigar al supermercat o de donar-los a menjar caducat i en mal estat”.

“ENTORN SEGUR”

“Qualsevol persona responsable en un departament que tutela xiquets i xiquetes haguera fet el mateix, enfront del risc al qual se sotmetia a aquests menors. Per tant la Conselleria va traslladar a aquests xiquets i xiquetes per a posar-los en un entorn segur”, ha subratllat.

Oltra ha subratllat que el centre de Sogorb “no es va tancar mai” i el que es va fer des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va ser “actuar i tindre en compte l’interés superior dels xiquets i xiquetes, per tant el que es va produir va ser un trasllat dels menors, no un tancament del centre”.

Sobre aquesta sentència s’ha pronunciat també la sotssecretària regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Elena Bastidas, qui ha considerat que Oltra “està inhabilitada per a portar la política de menors”.

“Oltra ha d’eixir del seu amagatall sobre les menors i donar explicacions per la desprotecció en què està deixant als menors tutelats. La sentència és molt greu”, ha asseverat la representant ‘popular’.

PP DEMANA QUE OLTRA COMPAREGA EN CORTS

En aquest sentit, el grup popular en Les Corts ha demanat la compareixença de Mónica Oltra en les Corts perquè explique les conseqüències d’aquesta sentència. El PP vol que done compte de “quines mesures adoptarà la conselleria per a reparar el mal fet, tant als menors que van patir un greu trastorn, com a les propietàries del centre, les Germanes Terciàries Caputxines, que van haver de clausurar-lo i als 17 treballadors que van perdre el seu lloc de treball”.

Bastidas ha recordat que encara hi ha altres mesures administratives recorregudes com el tancament del centre, les multes o l’exclusió d’aquesta ordre per a concursar.

“Des de l’administració pública no es pot gestionar des de la supèrbia i el despotisme impositiu com fa Oltra, amb uns aires de superioritat moral per ser d’esquerres que li porta a acusar i actuar contra aquells que no pensen com ella, imposant de qualsevol manera”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 7 =

programacion rialto
museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020