25n
25N
25N

La Generalitat farà proves de Radar Covid per a assegurar-se que l'aplicació no genera estrés sanitari

Puig acudirà als rastrejadors militars si ho planteja Salut Pública

La Generalitat farà proves de Radar Covid per a assegurar-se que l'aplicació no genera estrés sanitari
26/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dimecres que la comunitat autònoma farà proves de l’aplicació Radar Covid, abans d’implementar-la, amb l’objectiu d’assegurar que aquesta app no genera “major confusió” ni “estrés” en l’àmbit sanitari, en el qual ha defensat que la Comunitat té un “engranatge potent” en salut pública i atenció primària per a frenar l’expansió del virus.

Així ho ha indicat en roda de premsa, després de reunir-se amb els consellers d’Educació, Vicent Marzà, i Sanitat, Ana Barceló, per a tractar de la ‘tornada a escola’ en l’escenari de la crisi sanitària del coronavirus, preguntat per la implementació d’aquesta aplicació després que el president del Govern, Pedro Sánchez, haja exhortat a les CCAA al fet que la posen en marxa. Es tracta d’un mitjà digital de rastreig que permetrà conéixer el nivell de risc de contagi i del qual ja disposen set autonomies, entre les quals no es troba la valenciana.

Puig ha anunciat que la Conselleria de Sanitat acordarà amb el Ministeri la instal·lació d’una prova “de caràcter pilot” perquè en la implementació d’aquesta app “no hi haja cap circumstància negativa de l’engranatge potent d’atenció primària i salut pública que s’està desenvolupant”.

Sobre aquest tema, ha defensat que la Comunitat ha fet ja unes 700.000 proves PCR i que s’està preparant per a la tardor perquè “pot haver-hi una situació complexa per la grip i cal ser conscients que això ha de determinar a jerarquitzar bé tots els instruments que tenim a la nostra disposició”.

Així, ha afegit que consideren que l’aplicació ha de fer-se “amb el màxim rigor” i volen, abans d'”universalitzar-se”, “saber com es pot donar resposta a la situació que pot generar l’app”.
“Volem fer-ho amb la màxima prudència i arribar a determinar com l’ús tecnològic afavoreix la resposta epidemiològica i no generar major confusió”, ha argumentat.

Puig ha defensat que d’aquesta manera “no estem marginant-nos de l’aplicació” sinó que pretenen que s’aplique “de manera rigorosa i per a això es faran les proves necessàries perquè no genere major confusió o estrés en l’espai sanitari”.

RASTREJADORS MILITARS

En relació amb l’oferta de rastrejadors militars per part de Sánchez a les autonomies, Puig ha apuntat que la Comunitat, “si no la que més”, és de les quals presenten un major percentatge de detecció precoç de Covid-19, i s’ha mostrat satisfet del “comportament extraordinari” dels professionals i atenció primària.

No obstant això, ha admés que, en cas de ser necessari i seguint les necessitats que els plantegen des de Salut Pública, demanaran el suport per part de les autoritats militars. El ‘president’ ha indicat que aquest escenari no s’ha avaluat encara i serà una decisió determinada “de la necessitat que poguera derivar-se d’un àmbit determinat” i d’haver-hi “necessitats superiors”, encara que s’ha mostrat “convençut” que la Comunitat està en el “camí correcte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 5 =