caixa popular

Guillem Montoro: 'La igualtat ha d'estar inclosa en qualsevol mesura política que s'impulse'

‘La societat està preparada per a acceptar la diversitat humana’

paiporta.es

Guillem Montoro: 'La igualtat ha d'estar inclosa en qualsevol mesura política que s'impulse'
19/02/2018 -
Paiporta

Foto: paiporta.es

El passat mes de gener, Guillem Montoro prenia possessió com a Regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Paiporta, convertint-se, així, en el primer home trans amb responsabilitat política en les institucions valencianes, i un dels primers en tota Espanya.

Activista pel reconeixement dels drets del col·lectiu LGTB, es descriu com un polític amb esperança i en pro de la igualtat. València Extra ha parlat amb ell per a conéixer-li una mica més, i descobrir els seus projectes al capdavant de la Regidoria de Transparència.

Com afrontes el nou càrrec polític?

Ho afronte amb molta il·lusió, amb moltes ganes i amb expectatives de seguir treballant en la mateixa línia que s’estava portant fins al moment.

Què és el primer que vas fer quan vas prendre possessió del càrrec? Has dut a terme algun projecte que tingueres present?

Hem posat en funcionament els pressupostos participatius de Paiporta, que és la primera vegada en la història del poble que s’inicia un procés participatiu d’aquesta envergadura, i del que estic molt il·lusionat per fer partícip a tot el poble de les possibles millores que es duran a terme.

Com es transmet als veïns eixa transparència que representa a la teua regidoria?

Seguint la línia de la història de la política valenciana, pense que és molt important fer-los veure que la transparència és molt necessària. Intentem ser un Govern proper, que no amaga res, i en el qual tothom té accés a qualsevol tipus d’informació que vulga comprovar.

Què queda per fer a Paiporta?

És important aplicar les polítiques d’igualtat de Paiporta, que es tracta d’una matèria important que cal potenciar al màxim perquè és un eix primordial en qualsevol tipus de política, és a dir, la igualtat ha d’estar inclosa en qualsevol mesura política que s’impulse.

Sempre has volgut dedicar-te a la política?

En realitat, no sempre ha sigut la finalitat dedicar-me a la política, però sí que és cert que, com a activista, sí que he dut a terme moltes accions en l’àmbit de les associacions. No obstant això, ficar-me en política ha sigut alguna cosa bastant interessant, que vaig fer algun temps, i del que em sent molt content. Em vaig ficar en Compromís, en les llistes de 2014-2015, per afinitat política i, a poc a poc, sí que m’he anat movent més per aquest àmbit, a escala local, i en la sectorial LGTB del partit. Quan Encarna Signes, va renunciar a la seua acta per embaràs, va ser quan he tingut l’oportunitat d’exercir com a regidor de l’Ajuntament.

Concejal de Transparencia de Paiporta

Foto: Guillem Montoro

Sempre has participat activament en la lluita dels drets de les persones LGTB, Queda molt per fer encara?

És cert que hi ha moltes coses que pensem que ja les hem aconseguit, i encara s’han de seguir reivindicant, però també és cert que, des de fa uns anys fins ací, en matèria de drets LGTB, no solament a Espanya, sinó al País Valencià, s’ha treballat moltíssim des de col·lectius com a Lambda perquè es generen polítiques del canvi. Gràcies també al Govern del Botànic, s’han pogut dur a terme polítiques reals, com la Llei Trans o la futura llei LGTBI, que es posarà en funcionament molt ràpid, que faran que es garantisquen uns drets que no estaven sent reconeguts.

El teu nom ja està lligat a ser el primer regidor Trans que accedeix a l’Ajuntament. Què suposa per a tu? Pots convertir-te en una referència per al col·lectiu?

Jo pense que sí. És cert que hi ha gent que m’ha preguntat que per què ho he fet, com qüestionant que per què havia de dir que sóc una persona trans. Però crec que s’ha de seguir reivindicant, i posant-li nom, i donant-li veu a les etiquetes perquè, al cap i a la fi, les etiquetes són el que ens dóna aquest toc especial, i hi ha molta gent que les necessita per a no sentir-se sol, per a no sentir que la realitat que estan vivint o el que els està passant és, exclusivament, d’ells, sinó que hi ha altres persones que han lluitat i que estan vivint la seua mateixa experiència. I això és necessari per a trobar referents.

Has denunciat públicament els insults rebuts en anunciar que eres transsexual, Crees que es deu al fet que la societat no està encara preparada o es tracta d’una minoria?

Sí que és cert que existeix un sector poblacional que són molt tancats de ment, però, a més, partim de la base que vivim en una societat masclista, patriarcal, que tot el que s’isca de la norma va cridar l’atenció o va donar motiu al fet que se li critique. Així i tot, crec que hem avançat com a societat, que està molt preparada per a entendre la diversitat humana, perquè en realitat tots som diversos. No obstant això, i per crítiques així, és necessari seguir reivindicant les etiquetes, i seguir donant veu a aquelles coses que estan amagades, i que molts no s’atreveixen a dir per por. Anem a dir-les d’una vegada, i a posar-les en valor.

Com és Guillem Montoro com a polític? Quins valors et representen?

Supose que la igualtat, la joventut i l’esperança.

Quin missatge llançaries als veïns de Paiporta?

Els diria que s’implicaren en totes les polítiques que es duen a terme des de l’Ajuntament, que ja ho fan, i que ens agrada que la ciutadania s’implique al 200% perquè això és el que posa en valor a un poble. Al final, tant Ajuntament, com a ciutadania som tots de Paiporta, i el que volem és potenciar al màxim tot el que es puga realitzar en el poble.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018