25n
25N
25N

Justícia posa en marxa una guia per a resoldre els dubtes freqüents sobre el decret sancionador de la Generalitat per a prevenir la COVID-19

Justícia posa en marxa una guia per a resoldre els dubtes freqüents sobre el decret sancionador de la Generalitat per a prevenir la COVID-19
02/09/2020 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa en marxa, a partir d’aquest dimecres, una guia de 10 preguntes i respostes per a resoldre de manera clara, ràpida, veraç i gratuïta els dubtes freqüents del decret sancionador aprovat per la Generalitat per al compliment de les mesures preventives sanitàries que contribuïsquen a contenir nous contagis de la COVID.

La guia està disponible en castellà i valencià en l’aplicació GVA Respon des d’aquest dimecres 2 de setembre i es podrà consultar en la web de Justícia per a facilitar l’accés i el coneixement a la ciutadania.

La posada en marxa del decret sancionador a la Comunitat ha posat de manifest alguns dubtes, especialment per l’ús indegut de la mascareta i la seua obligatorietat en espais oberts o tancats, així com qüestions relacionades amb establiments i els límits d’aforament.

En aquest sentit, la guia analitza el decret i extrau la informació precisa en format de pregunta i resposta per a facilitar els possibles aclariments a la ciutadania. A més, detalla situacions molt precises en les quals les forces i cossos de seguretat de l’Estat, policies locals i Policia Autonòmica poden imposar les multes, sobretot referides a l’ús obligatori de les mascaretes, motiu principal de les sancions imposades en el primer mes de vigència del decret i que posen en risc la salut de la ciutadania.

L’App GVA Respon s’actualitza diàriament pel cos d’inspectors i personal de la Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l’Administració Pública de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

GVA Respon, una aplicació per a combatre faules

GVA Respon és la primera aplicació mòbil, compatible amb tauletes i altres dispositius mòbils, que resol de manera clara i veraç els dubtes més freqüents (no sanitaris) relacionades amb la COVID. La Conselleria de Justícia la va posar en marxa el mes d’abril i durant aquests cinc mesos ha tingut més de 46.000 descàrregues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + set =