Glòria Tello: "L'educació dels joves permetrà avançar en el respecte pels animals"

La regidora de Benestar Animal de València ha presentat un còmic que, amb la seua història i guia didàctica de normes i consells, pretén ajudar a caminar en el respecte pels animals

Guardar

Una xiqueta, un gos i mil gats
Una xiqueta, un gos i mil gats

"El còmic és un mitjà per a arribar a tothom". Amb aquestes paraules, Cristina Durán presentava, divendres passat, el primer còmic que ha editat l'àrea de Benestar Animal de l'Ajuntament de València, 'Una xiqueta, un gos i mil gats'. I és que amb l'objectiu d'acostar a tots els públics la importància de cuidar i estimar als animals, la regidora de l'àrea, Glòria Tello, i el seu equip tècnic, han llançat aquest projecte amb Durán i el guionista Miguel Ángel Giner que reflecteix la "València que som, la València que volem i la València normalitzada".

Durant la seua presentació, la regidora va explicar als assistents que "la il·lustració i tot el didàctic són bàsics per a avançar en la societat". Per aquest motiu, va al·legar que era necessari que aquest còmic es destinara a tot el públic però especialment als joves, "que són les generacions que, amb una bona educació, permetran que avancem en el respecte pels animals".

Segons Durán, s'ha tractat de construir la història amb aquesta meta "partint que pensem que sabem com cuidar a les nostres mascotes, però també desconeixem una altra informació important". Per això, 'Una xiqueta, un gos i mil gats' inclou una guia didàctica que conté recomanacions i normes sobre com cuidar a les mascotes i als animals, segons l'ordenança municipal.

Així, els xiquets i xiquetes que treballen el còmic a l'aula o a casa, aprendran recomanacions de salut com vacunar, esterilitzar o posar xip a les mascotes, les infraccions per tindre animals exòtics a casa amb menys de 16 anys i per gravar escenes de crueltat o maltracte animal, normes sobre convivència amb els veïns o en el transport públic o la irresponsabilitat d'abandonar animals.

Així mateix, la guia elaborada per Juan Romero també emfatitza en aspectes més desconeguts, com per exemple el control i la gestió ètica dels coloms de 'València, ciutat amiga dels animals' o la falsa creença que els animals poden conviure malament amb bebés.

D'aquesta manera, el còmic no solament tracta de reflexionar sobre l'afecte pels animals, sinó que els seus personatges i episodis escenifiquen les normes que, a vegades, passen desapercebudes per a xiquets i adults.

Arxivat a:

Destacats