25n
25N
25N

La Guàrdia Civil demana l'activació de l'UME per a la recerca de la jove desapareguda en Manuel

La Guàrdia Civil demana l'activació de l'UME per a la recerca de la jove desapareguda en Manuel
02/12/2019 -

La Guàrdia Civil ha demanat l’activació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a participar en la recerca de la jove de 25 anys Marta Calvo, de la qual no es tenen notícies des de principis del mes de novembre quan va quedar per internet amb un home i va comunicar a la seua mare per Whatsapp la seua ubicació en la localitat de Manuel.

No obstant això, l’activació serà efectiva una vegada es reinicien les tasques de cerca, que han hagut de ser suspeses aquest dilluns davant la persistent pluja que està caient pels llocs de rastreig, que s’han estés més enllà del terme municipal de Manuel i en les quals participen diferents unitats especialitzades per a determinades labors de cerca, segons han informat fonts de Delegació de Govern.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat en atenció als mitjans que la zona de cerca “és molt àmplia” i la Guàrdia Civil “està fent un grandíssim esforç” però l’àrea “té les seues complicacions” i com més gran siga el dispositiu que forma part “serà millor”.

Sobre la investigació, ha assenyalat que “es continua avançant lentament”, ja que hi ha “pocs vestigis”, però es va avançant “a poc a poc”.

Preguntat sobre si s’han trobat restes de sang en els registres realitzats fins al moment, Fulgencio ha apuntat que en una investigació d’aquest tipus en què “s’escodrinya d’aquesta manera tan detallada qualsevol escenari es troben restes de tota mena” i “poden o no poden correspondre amb l’anàlisi de l’objecte trobat”.

“El que estan fent els investigadors és determinar si això té una correlació entre la persona desapareguda i el presumpte autor, i quan dic presumpte autor és perquè no tenim encara constància dels fets, hem de ser molt acurats. Pot haver aparegut sang i pot no haver-hi víctima”, ha assenyalat.

A més, ha insistit que “l’equip d’investigació considera les possibilitats més negatives quant al resultat” però no es pot avançar als fets: “No tenim cos, no tenim resultat, no sabem si aquesta persona està desapareguda o està morta. Hem de ser cautelosos a l’hora de determinar l’anàlisi de tot allò que trobem”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

art en blanc