25n
25N
25N

Els grups del Botànic demanen reprendre el període ordinari de sessions en Les Corts a partir del 12 de maig

Els grups del Botànic demanen reprendre el període ordinari de sessions en Les Corts a partir del 12 de maig
30/04/2020 -

Els grups parlamentaris PSPV, Compromís i Unides Podem han registrat aquest dijous una proposta de resolució conjunta dirigida a la Mesa de les Corts perquè, amb caràcter urgent, se suspenga la diputació permanent i es reprenga el període ordinari de sessions a partir del 12 de maig perquè si la regió manté els indicadors com fins ara entrarà un dia abans en la fase 1 del pla de desescalada.

L’escrit, signat pels síndics dels tres grups parlamentaris, recorda que Les Corts van decidir en els seus acords del 12 i del 19 de març suspendre el segon període de sessions per a fer front a la nova realitat derivada de la pandèmia de la Covid-19 “readaptant necessàriament l’activitat parlamentària”.

Així mateix, destaca el “reconeixement als treballadors i treballadores de les Corts per la predisposició i el treball constant que han possibilitat amb les noves formes de treball a distància i per a facilitar el funcionament de les Corts en aquestes noves condicions”.

També explica que “en la primera fase de la desescalada es permetrà l’obertura parcial d’activitats, en particular les activitats econòmiques com la del xicotet comerç, la restauració, les terrasses d’hostaleria al 30% d’ocupació, l’obertura d’hotels sense zones comunes, així com activitats agràries, esportives o de culte amb l’aforament limitat en un terç”.

Per això, es considera que Les Corts “hauran d’adaptar-se també progressivament a la nova realitat i per això serà necessari seguir els consells dels serveis jurídics, mèdics, de seguretat i tècnics del parlament valencià”.

En aquest context, els tres grups sol·liciten que la Mesa adopte l’acord que a partir del pròxim dimarts 12 de maig es done per finalitzada la suspensió del període de sessions acordada de manera unànime el 19 de març de 2020 i, per tant, tornar al període ordinari amb la celebració de plens i comissions.

També es proposa adaptar el funcionament de les Corts a partir del 12 de maig a les limitacions que recomanen els lletrats, serveis jurídics, els serveis mèdics i la comissió de seguretat i salut, de les quals farà seguiment la Mesa de les Corts.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha destacat que el parlament valencià “ha sigut dels quals més activitat ha tingut aquestes setmanes, amb un ple monogràfic, una diputació permanent amb la compareixença del president, la vicepresidenta i la consellera de Sanitat i una altra prevista per a la setmana que ve amb les compareixences de cinc conselleres i consellers”.

“Res serà igual, però res serà molt diferent”, ha afirmat Mata, que ha manifestat el compromís dels grups del Botànic “per a continuar controlant la pandèmia i, a partir d’ací, buscar un gran acord de reconstrucció”. “Les forces del Botànic estan compromeses amb això”, ha asseverat.

Per part seua, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que “la democràcia no està en quarantena” i després de veure el pla de desescalada del Govern es faran “més passos per a avançar en la normalitat del funcionament de les nostres institucions”.

Segons Ferri, “és hora de recuperar el pols de la cambra autonòmica, reobrir el període de sessions i continuar treballant per tots els valencians”, encara que ” la maquinària de la cambra autonòmica mai ha parat. “Amb el diputat i diputada de proximitat que constituïm des del nostre grup parlamentari, hem estat i continuem pendents de les necessitats del nostre territori, i amb aquesta proposta per a anar incrementant l’activitat parlamentària, caminem amb pas ferm cap a la normalitat”, ha agregat.

Finalment, la portaveu de Unides Podem, Naiara Davó, ha considerat que es comença la desescalada “al ritme de la desescalada ciutadana” i ha subratllat que “la coordinació és essencial, perquè el primer és la salut i la seguretat” dels valencians.

“Des dels grups del Botànic donarem exemple com hem fet fins ara mantenint un ritme de treball alt, que ha inclòs les compareixences del president i diversos consellers i conselleres”. Amb l’entrada de la fase 1 de la desescalada es reobriran Les Corts per a “iniciar el camí de la reconstrucció, que ha de ser unitària i comptar amb la participació de tota la ciutadania” perquè “posar al País Valencià en peus és tasca de totes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

museo prehistoria