25n
25N
25N

El grup GAMA tindrà una comissaria específica al carrer Brasil de València

El grup GAMA tindrà una comissaria específica al carrer Brasil de València
03/03/2020 -

Per a l’alcalde de València, Joan Ribó, «posar a les víctimes, els seus fills i filles, en el centre de totes les intervencions contra la violència de gènere» ha de ser la primera premissa en l’actuació de cossos policials locals com el Grup GAMA de la Policia Local. Ribó, acompanyat per la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, i José Vicente Herrera, màxim responsable de la Policia Local de València, ha anunciat en la seua intervenció d’aquest matí en l’arrancada del Congrés Internacional d’Atenció a la Violència de Gènere des de l’Àmbit Local, que GAMA comptarà amb una comissaria específica per a delictes de violència de gènere al carrer Brasil. El congrés ha sigut organitzat conjuntament per les regidories de Protecció Ciutadana i Igualtat, i les 300 places per a assistir es van esgotar en menys de 48 hores.

«Tots els aspectes relacionats amb la violència de gènere són molt importants i s’han d’abordar des de diferents punts de vista, per descomptat també del policial. A València tenim el grup GAMA de la Policia Local que està treballant molt bé, però necessitem articular-ho perquè continue millorant, recollir experiències, veure com podem augmentar la seua eficàcia per a aconseguir que la violència de gènere deixe de ser la principal causa d’inseguretat que tenim a la ciutat».

Joan Ribó ha recordat que «el Govern d’aquesta ciutat està fermament compromés en la lluita per a acabar amb la violència de gènere i masclista. I per això, ha sigut una prioritat la creació del Grup d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, que és ja un referent per a altres Policies locals i volem continuar potenciant la seua gran labor per a protegir a les dones i impedir més assassinats i maltractaments». Ha afegit que a més del reforç i formació d’aquesta unitat policial, «el grup GAMA disposarà d’una comissaria específica per a atendre les víctimes, que s’ubicarà al carrer Brasil».

Ha recordat Ribó que en aquest moment, 1300 dones tenen en vigor una ordre d’allunyament a València. «El grup GAMA ja atén i protegeix a més de 600. No hi ha un altre problema de seguretat més greu a la nostra ciutat que la violència de gènere. Sabem que el problema és estructural i que tots i totes hem d’estar units i coordinats per a ajudar el més possible a les víctimes, els seus fills i filles i facilitar-los una eixida segura i amb tots els mitjans al nostre abast».

Ribó s’ha referit a la lluita «contra el terrorisme masclista que impedeix l’exercici lliure dels drets de, almenys, la meitat de la població dels nostres municipis: les dones», ha afirmat en el congrés que se celebra hui i demà en el Complex Esportiu i Cultural de la Petxina i que abordarà les bones pràctiques en un centenar de Policies Locals de tota Espanya i incorporarà també l’experiència d’agents de procedències tan diverses com Bèlgica o Suècia.

L’alcalde Joan Ribó ha donat la benvinguda a totes les persones, tant professionals de la seguretat com d’altres àmbits de l’administració, i per descomptat del teixit social i associatiu de més de 100 municipis, «que us heu traslladat a València per a compartir aquestes jornades de reflexió». Ribó ha recordat que en tan sols dos dies «s’esgotaren les 300 places d’aquesta Sala, la qual cosa és una mostra de l’alt grau de sensibilització de les nostres Policies locals i dels i les professionals que treballeu per a erradicar la violència contra les dones».

Aquest congrés «sobre una qüestió tan transversal» ha sigut organitzat conjuntament per les Regidories de Protecció Ciutadana i Igualtat i inclou un ampli programa de ponències «en el qual estan representats tots els nostres municipis i també elles, les dones que han patit el masclisme en la seua expressió més greu i dramàtica. Totes i tots estem cridats a conjuminar esforços i aprendre mútuament d’aquelles bones pràctiques que han funcionat i que tenen alguna cosa en comú: posar a la víctima i els seus fills i filles en el centre de totes les nostres intervencions».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =