25n
25N
25N

Ferrer: "La regulació de la publicitat del joc i apostes és clau per combatre la ludopatia però s'han d'adoptar més mesures"

“La greu situació de crisi a la qual ens enfrontem fa més necessari encara que des de les administracions es protegisca als més vulnerables davant aquesta addicció”

Ferrer: "La regulació de la publicitat del joc i apostes és clau per combatre la ludopatia però s'han d'adoptar més mesures"
03/11/2020 -

La diputada de Compromís en Les Corts, Graciela Ferrer, ha realitzat una valoració positiva del Decret aprovat hui pel govern central que regula la publicitat sobre els jocs d’atzar i les apostes, “encara que a aquesta li hauran de seguir altres mesures estatals de regulació del joc”.

Com explica Ferrer “aquest decret arriba més de huit anys després de la legalització del joc on-line a Espanya. Malgrat el retard en regular la publicitat dels jocs d’atzar i les apostes, que ha contribuït a què joves i adolescents s’enganxen i acaben patint addiccions al joc, estem davant d’un pas necessari i positiu”.

“Tanmateix –ha afegit la parlamentària de Compromís- encara queda feina per fer, com realitzar una regulació diferenciada i molt més exigent respecte als jocs de loteria instantània, especialment en aquells casos on la competència regulatòria és exclusivament estatal. Existeix evidència científica de l’elevat potencial addictiu de la loteria instantània i s’ha de regular (tant la vessant on-line com la presencial) per protegir la salut pública en general i de les persones menors d’edat i vulnerables en particular”.

Des de Compromís també es reclama que des del govern central es prenguen mesures de caràcter financer, com eliminar l’ús de mitjans de pagament a crèdit tant en jocs d’atzar com apostes, reduint el risc d’endeutament excessiu.

Segons Ferrer “en definitiva aquesta limitació de la publicitat va en la línia de l’estratègia iniciada al País Valencià on recentment aprovàrem la nostra pròpia llei del joc i prevenció de la ludopatia, però, a nivell estatal, encara s’ha de fer molt més. La greu situació de crisi a la qual ens enfrontem, encara fa més necessari que des les administracions s’impulsen mesures de protecció contra la ludopatia”.

“Des de Compromís tenim ben present que l’addicció al joc és un problema gravíssim, sobretot entre la joventut, que cal aturar de manera urgent, per això és remarcable que per fi des del govern central es comence a impulsar una legislació per a combatre aquesta greu problemàtica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 8 =