25n
25N
25N

Gómez (PSPV) sobre les negociacions de Botànic i Nau: "Hem d'esforçar-nos per a fer governs estables"

Gómez (PSPV) sobre les negociacions de Botànic i Nau: "Hem d'esforçar-nos per a fer governs estables"
12/06/2019 -

La candidata del PSPV a l’Alcaldia de València, regidora electa i secretària general dels socialistes en aquesta ciutat, Sandra Gómez, ha considerat aquest dimecres, respecte a les negociacions per a la conformació del govern autonòmic i l’executiu local de la capital valenciana, que els partits progressistes que els integraran han d’esforçar-se per a “arribar a punts d’acord i de diàleg” amb la finalitat de “fer governs estables”.

“Ningú entendria el contrari”, ha ressaltat Gómez en al·lusió a l’elecció plasmada en les urnes per “els votants progressistes”. La responsable socialista s’ha pronunciat d’aquesta manera després dels dos plens extraordinaris celebrats a l’Ajuntament coincidint amb el tancament de l’actual mandat, preguntada per les negociacions per a la signatura del Botànic II i per si el seu transcurs i resultat poden afectar les que es realitzen per a la constitució del nou govern en la capital valenciana.

Sandra Gómez ha manifestat que en aqueixos processos “el Partit Socialista està demostrant” que es troba “a l’altura de les circumstàncies” i “dels temps”. “Com a partit, com a organització hem demostrat una maduresa important”, ha dit, després del que ha al·ludit a la consulta feta a la militància per a ratificar “tant a la investidura de Ximo Puig –a la presidència de la Generalitat– com la conformació d’un govern de progrés a la ciutat de València”.

Igualment, ha ressaltat l'”autonomia i independència” amb la qual els socialistes han abordat les negociacions autonòmiques i locals malgrat ser “un mateix partit”. “A l’Ajuntament hem estat avançant amb independència del que passada en la Generalitat”, ha asseverat.

La representant del PSPV ha destacat la voluntat de la seua formació de treballar en favor de “un govern de progrés que siga estable” i ha afirmat que això comporta “un camí molt clar”, el de “treballar pel diàleg i per l’acord entre les formacions polítiques” que l’integren, en el cas de València, Compromís i PSPV.

Així, ha advocat per que “el tarannà que estem duent a terme a la ciutat de València” impregne “el diàleg i les negociacions en el Botànic” II. Després d’això, ha valorat que en aquest últim procés hi haja hagut, “afortunadament” i, “per fi, acord”, alguna cosa que ha qualificat de “bona notícia”.

“Ningú entendria el contrari”, ha insistit. “Tots els partits progressistes hem d’esforçar-nos per a arribar a punts d’acord i a punts de diàleg per a fer govern estables”, ha agregat en aquest sentit.

Preguntada pel desenvolupament de les negociacions per a la conformació del nou executiu de la capital valenciana, la candidata del PSPV ha reiterat que es treballa “en el programa de govern”.

“Abans de determinar com s’estructurarà el govern, sempre hem comentem que era bo i que el primer i el que exigiria qualsevol ciutadà o ciutadana és saber quins objectius ens marcarem per a afrontar la pròxima legislatura. En això està treballant la comissió negociadora”, ha asseverat Gómez, que ha afirmat que “s’està avançant bastant en aqueix sentit”.

Posteriorment, després de participar al costat de l’alcalde en funcions i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, en l’acte municipal amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència contra l’Abús i Maltractament a les Persones Majors, Sandra Gómez ha insistit que en aqueix procés s’avança “molt ràpid i bé”. “Anem treballant i tots estem molt contents amb l’avanç i la consecució”, ha dit.

Igualment, preguntada tant després del ple com en l’acte sobre majors pel “qui” de les negociacions de la nova Nau, pel repartiment de competències en el consistori després de tancar el programa de govern, la responsable socialista ha repetit que ara es treballa “en el programa”.

“OBJECTIUS COMUNS”

“Com ja he manifestat en més d’una ocasió, això és realment l’important: marcar uns objectius comuns i treballar aquests quatre anys en unes línies de govern per a aconseguir-les. I com ja he manifestat, buscant la formació d’un govern que siga de coalició. Per a això és necessari que siga estable i de progrés”, ha afegit.

En aquesta línia, Sandra Gómez ha plantejat que “el millor per a València és que hi haja un acord” i que els qui ho facen possible, Compromís i PSPV, “siguem capaços de buscar aqueix consens”. No obstant això, ha indicat que “en qualsevol negociació hi ha tensions i hi ha exigències” com a “part de la litúrgia de qualsevol negociació” i ha valorat de nou que en el cas del govern autonòmic hi haja hagut acord.

“Hi ha hagut consens. Aqueixa és la voluntat també del Partit Socialista, conformar un govern de progrés”, ha repetit. “Ningú pot negar que s’ha treballat perquè tothom se senta a gust, tothom tinga el seu espai i se senta representat i part d’aqueix govern”, ha ressaltat.

“LIDERATGE COMPARTIT”

Preguntada de nou per les negociacions del nou executiu de la capital valenciana i per si arribat el moment el PSPV exigirà una vicealcaldía o un “lideratge compartit”, Sandra Gómez ha insistit que en aquest moment es continuarà treballant en el programa de govern. “Nosaltres ara continuarem avançant en el programa. Quan vinguen aqueixos debats, ja parlarem”, ha respost.

“El primer i important de cara a la investidura –de Ribó com a alcalde dissabte que ve– és que hi haja un programa conjunt de govern en el qual ens marquem objectius conjunts”, ha subratllat de nou.

Així mateix, ha recordat que el candidat de Compromís comptarà amb el suport del PSPV per a ser de nou primer edil. “Ja he manifestat en més d’una ocasió que els vots del PSPV garantiran que a València hi haja un govern o alcalde progressista”, ha declarat sobre aquest tema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus