Gómez nega complements "il·legals" de sou a l'Ajuntament i diu que són "absolutament legals"

Guardar

Sandra- Gómez
Sandra- Gómez

La vicealcaldessa primera de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha negat aquest divendres que en el consistori s'habilitaren durant la passada legislatura complements de sou perquè edils amb dedicació parcial igualaren el seu salari al dels regidors amb dedicació completa i ha assenyalat que totes les mesures adoptades sobre aquest tema van anar "absolutament legals" i estaven avalades per informe de la Intervenció General.

Gómez s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit després de la Junta de Govern Local amb el vicealcalde segon i regidor de Govern Interior en el passat mandat, Sergi Campillo, després de ser preguntats per les informacions que indiquen que alguns edils de l'Ajuntament de València amb dedicació parcial en la legislatura anterior van rebre un complement salarial per a igualar-se a la total que podria no ajustar-se a la llei.

"En absolut s'ha cobrat o aprovat un complement il·legal", ha respost la també portaveu socialista en el consistori, que ha indicat que "il·legal" és un "terme incompatible" amb les decisions que es prenen en aquesta administració local. Així, ha apuntat que el complement va ser "legal" i que estava "fiscalitzat" i recolzat per un "informe de la Intervenció General" que aprovava "el barem de tota la Junta de Govern" Local de l'Ajuntament.

La responsable municipal ha asseverat que aquest document "corroborava que l'aprovat en 2015 i també en el ple, amb signatura del secretari del ple, era absolutament legal". "A l'Ajuntament de València no es pot cobrar durant quatre anys una cosa il·legal", ha apuntat, a més d'insistir en la legalitat de la decisió de fa quatre anys.

"Fa quatre anys el que es va fer per a intentar donar una solució, en el primer any de la Llei Montoro --en al·lusió a Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local aprovada pel PP--, va ser una solució legal amb un informe de conformitat de la Intervenció General de l'Ajuntament", ha exposat.

Així mateix, Gómez s'ha referit a la decisió adoptada recentment per al nou mandat sobre les dedicacions completes i parcials dels regidors de la corporació local, que estableix que les primeres queden en mans dels edils de l'equip de govern --per a aquest mandat conformat per Compromís i PSPV-PSOE-- per tindre responsabilitats de gestió.

"DECISIÓ POLÍTICA"

"Enguany s'ha pres una decisió política, la que ha semblat més raonable i lògica", ha dit, al mateix temps que ha destacat que aquesta és una mesura adoptada també en "diferents ciutats espanyoles de diferent color" polític.

En aquest sentit, ha reiterat que s'ha estimat "lògic" que "la dedicació total la tinguen els qui tenen gestió de govern, --gestió de serveis de l'Ajuntament, ha matisat-- que estan 24 hores disponibles tot l'any" perquè això "requereix dedicació total".

Preguntada en aquest punt per les crítiques de l'oposició a aquesta mesura, la vicealcalde ha negat que hi haja frau de llei, ha indicat que "el que diga l'oposició --PP, Cs i Vox--" forma part de "el seu treball" com a tal, i ha criticat que "intente generar embolic davant una decisió" que li resulta "incòmoda" perquè "ara ha de fer la redistribució amb les dedicacions parcials o totals" dels seus regidors.

90 PER CENT DEL SOU DE LA TOTAL

Sandra Gómez ha ressaltat que la dedicació parcial a l'Ajuntament de València representa "el 90 per cent del sou d'un regidor amb dedicació total, 63.000 euros a l'any". Després d'això, ha lamentat que l'oposició diga que des de l'equip de govern es fa "corró" o que la decisió supose "frau" per "no assumir que 63.000 euros són suficients".

"Net són més de 3.000 euros" de sou, ha apuntat Gómez, que ha considerat que "al final aquest és un tema de molta demagògia per part de l'oposició" enfront d'una "qüestió política". L'edil ha conclòs la seua intervenció repetint que "és lògic que les dedicacions totals estiguen dins de l'equip de govern".

Arxivat a:

Destacats