25n
25N
25N

Gómez creu "raonable" que l'habitatge públic es compre al seu preu

Gómez creu "raonable" que l'habitatge públic es compre al seu preu
18/02/2020 -

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha considerat aquest dimarts “raonable” que l’habitatge públic es compre al seu preu, una quantia que estableix l’administració central perquè siga “accessible” a les famílies.

Així, ha defensat que “quan una persona vol comprar un habitatge públic”, la pague “a preu de mòdul”, atés que “és un preu accessible que no determina l’Ajuntament sinó el ministeri” corresponent.

Gómez s’ha pronunciat d’aquesta manera en la compareixença davant els mitjans en la qual s’han presentat els criteris ciutadans aportats per a la reforma de la Plaça de l’Ajuntament, preguntada per la petició que fan inquilins de pisos de l’empresa municipal Aumsa amb opció a compra per a aconseguir una rebaixa en el preu d’adquisició d’aquests immobles.

Només diré que el preu de VPO és un preu assequible. Crec que quan es determina el preu, no per part d’aquest ajuntament ni per part de la Generalitat, sinó per part del ministeri, es fa perquè siga accessible a les famílies” de la ciutat de València i de la resta del país, ha exposat.

Així, la responsable municipal ha estimat “raonable que quan es pretenga comprar habitatge públic es compre al preu d’habitatge públic”. Després d’això, ha avançat que aquesta setmana es resoldrà la qüestió plantejada respecte a la venda dels habitatges d’Aumsa en un Consell d’Administració d’aquesta entitat.

Preguntada per si es modificarà el preu que havia estipulat per a l’adquisició dels pisos per part dels seus inquilins, Sandra Gómez ha comentat que “estava molt desfasat” i que per eixa raó “es va modificar” però ha insistit en la necessitat de respectar el preu fixat per a l’habitatge públic.

“Vull recordar que els propietaris van signar que el preu de compravenda seria el doble del preu de l’habitatge públic. Eixe preu s’ha reduït a la meitat. Aquesta corporació, aquest ajuntament, ha reduït a la meitat el preu que els propietaris van signar amb l’Ajuntament de València en 2007, 2008 i 2009” perquè “va determinar que podria estar molt per damunt de mercat”, ha exposat.

Més informació

1 Comentari

  1. Xavier
    Xavier febrer 19, 07:57

    En mi opinión, es una vergüenza que se venda vivienda en alquiler a nadie, sea en Madrid o sea en València.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − huit =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus