25n
25N
25N

El Govern ofereix Algesires com a port de destinació a l'Open Arms

El Govern ofereix Algesires com a port de destinació a l'Open Arms
18/08/2019 -

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha ordenat aquest diumenge habilitar el port d’Algesires per a rebre al vaixell Open Arms, en el qual viatgen més d’un centenar de migrants i que es troba enfront de l’illa italiana de Lampedusa.

Sánchez ha pres aquesta decisió per “la situació d’emergència que es viu a bord”, després de dues setmanes de navegació i davant “la inconcebible resposta” de les autoritats italianes, i en concret del seu ministre d’Interior, Matteo Salvini, de tancar tots els seus ports.

“La inconcebible resposta de les autoritats italianes, i en concret del seu ministre d’Interior, Matteo Salvini, de tancar tots els seus ports i les dificultats exposades per altres països del Mediterrani Central, han portat a Espanya a liderar novament la resposta a una crisi humanitària”, ha assenyalat el Govern en un comunicat.

Malgrat recordar que els ports espanyols “no són ni els més pròxims ni els més segurs per a l’Open Arms, com els propis responsables del buc han repetit aquests dies”, el Govern entén que, en aquests moments, Espanya és “l’únic país disposat a acollir-lo en el marc d’una solució europea”.

Des del Govern es recorda que “la intensa labor” que desenvolupen els bucs i patrullers espanyols en la seua zona de responsabilitat, i especialment en l’àrea de l’Estret, “certifiquen el compliment dels tractats internacionals en matèria de drets humans” i el “compromís” d’Espanya amb el seu haver de salvament i assistència en el mar, així com l'”obligació de garantir la seguretat fronterera”.

Entre 2018 i 2019, els serveis de Salvament Marítim, adscrits al Ministeri de Foment, i de la Guàrdia Civil, dependents dels ministeris d’Interior i Defensa, han recollit i conduït als ports espanyols a més de 60.000 persones.

“Espanya és hui amb gran diferència el país de la Unió Europea que més rescats realitza al Mediterrani”, ha defensat el Govern espanyol, després de recordar l’enviament fa un any a Europa d'”un missatge ètic en circumstàncies similars” amb l’acolliment a València a l’Aquarius.

“Els esdeveniments d’aquests dies tornen a demostrar la necessitat de renovar aqueix missatge i d’avançar i establir una solució europea, ordenada i solidària davant el repte migratori. Resoldre la crisi de l’Open Arms ha de servir d’impuls a la família europea per a continuar treballant amb els valors de progrés i humanisme que van impulsar la seua creació i que afermaran el seu lideratge ètic en el món”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 1 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020