25n
25N
25N

El Govern distingeix a títol pòstum a Camilo Sesto amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts 2019

Ricardo Rubio - Europa Press

El Govern distingeix a títol pòstum a Camilo Sesto amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts 2019
13/09/2019 -

El Consell de Ministres, a proposta del Ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha aprovat aquest 13 de setembre mitjançant Reial decret la concessió a títol pòstum de la Medalla al Mèrit en les Belles arts, en la seua categoria d’Or, al cantant, compositor i intèrpret Camilo Blanes Cortés, ‘Camilo Sesto’.

Aquest guardó distingeix a les persones i entitats que hagen destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagen prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic, segons assenyala el Ministeri.

Músic, compositor i productor, Camilo Sesto (Alcoi, Alacant, 1946 – Madrid, 2019) va començar la seua carrera musical a mitjan anys 60, amb el grup pop Els Dayson i Els Botins.

En 1970 va començar la seua carrera en solitari com “Camilo Sexto” i van ser composicions com ‘Una mica de Mi’ (el seu primer número 1), ‘Amor estimar’, ‘Maduixa salvatge’, ‘Com cada nit’, ‘Amb raó o sense raó’ les que li van consagrar definitivament com un dels cantants més singulars d’Espanya, arribant a estendre’s la seua popularitat a altres països d’Amèrica, Europa i Àsia.

En 1975, Camilo va produir i va protagonitzar l’Òpera rock ‘Jesucrist Superstar’ en el Teatre Alcalá-Palace de Madrid (Espanya). Al llarg de la seua carrera musical va llançar més de 40 produccions i va vendre més de 100 milions de discos a tot el món.

Entre els nombrosos premis i reconeixements rebuts destaca la Medalla ‘Màxim orgull hispà’ entregada a la ciutat de Las Vegas (els Estats Units) en 2011, en reconeixement als seus quasi 50 anys de trajectòria professional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − set =