25n
Orgull
Orgull

Govern i CCAA acorden la distribució de 165,5 milions d'euros dels fons europeus

Govern i CCAA acorden la distribució de 165,5 milions d'euros dels fons europeus
23/07/2021 -

La Conferència Sectorial de Cultura, reunida en ple en la seua XXIX edició i presidida pel ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha aprovat aquest divendres l’acord per a la distribució de 165,5 milions d’euros dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia que gestionaran les comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla.

L’acord ha tirat avant malgrat el vot en contra de Madrid, Galícia, Euskadi, Catalunya i Múrcia i amb l’abstenció de Castella i Lleó, segons ha precisat el ministre aquest divendres en roda de premsa després de la reunió.

“Estem satisfets que se li haja donat un relleu als elements que tenen a veure amb la cultura i l’esport, però ens haguera agradat que encara aqueixa dotació anara més gran, temps hi haurà”, ha precisat Iceta, al mateix temps que ha afegit que “l’any 2022 serà l’any del renaixement cultural i esportiu a Espanya”.

Es tracta de la primera vegada que el ministre de Cultura i Esport es reuneix amb els consellers de les comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla i també la primera reunió presencial del ple de la Sectorial de Cultura des de l’inici de la pandèmia.

L’acord contempla set projectes del component 24 ‘Revaloració de la Indústria Cultural’ i un del component 25 ‘Espanya Hub Audiovisual d’Europa’. En total, les comunitats autònomes gestionaran 165,5 milions d’euros en el període 2021-2023, la qual cosa suposa el 38,8% del total assignat al Ministeri de Cultura i Esport.

Les comunitats autònomes, Ceuta i Melilla rebran ja enguany un total de 50 milions d’euros per a dotació de biblioteques públiques, digitalització de patrimoni cultural i convocatòries d’ajudes a sales de cinema i a infraestructures d’arts escèniques i musicals, aquestes últimes abans del 31 de desembre de 2021.

En concret, es promouran tres eixos estratègics: competitivitat, dinamització i digitalització i sostenibilitat dels grans serveis culturals.

Entre els projectes que gestionaran les regions es troba la modernització i gestió sostenible de les infraestructures de les arts escèniques i musicals, amb convocatòries d’ajudes per import de 38 milions d’euros per a teatres, auditoris, carpes de circ, sales de música en directe, sales d’assaig, espais escènics i musicals de companyies de teatre, dansa, música i circ, segons informa el Ministeri de Cultura.

També es convocaran, abans del 21 de juliol de 2022, ajudes per import de 17 milions d’euros, per a ajudar a les sales de cinema finançant accions vinculades a la innovació, el funcionament digitalitzat i sostenible, la creació i fidelització de públics i la seua adaptació dels nous hàbits de consum audiovisual.

Igualment, procediran a la compra de llibres amb una inversió total de 10 milions d’euros, amb la qual s’estima dotar de 450.000 nous títols a les biblioteques públiques; comptaran amb 1,5 milions d’euros per a digitalitzar els fons documentals de titularitat estatal i gestió autonòmica; i donaran suport a l’acceleració de 250 empreses culturals amb 25 milions d’euros.

Un altre projecte consistirà a estendre l’oferta cultural en les àrees no urbanes a través d’una inversió de 20 milions d’euros, i es prendran mesures de conservació, restauració i posada en valor del patrimoni cultural espanyol, amb una inversió de 51 milions d’euros.

D’altra banda, a proposta de la Comissió Sectorial d’Assumptes Culturals s’ha creat la Taula de Treball permanent de l’Administració General de l’Estat i de les comunitats autònomes amb el sector de la Moda d’Autor a Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 14 =