25n
25N
25N

La gestió directa de la ITV oferirà un servei "més eficient, més proper i més econòmic", segons el conseller Climent

S’ampliarà la xarxa d’estacions perquè el 90% de la població tinga un temps de desplaçament a les instal·lacions inferior a 30 minuts

La gestió directa de la ITV oferirà un servei "més eficient, més proper i més econòmic", segons el conseller Climent

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la prestació del servei de ITV a la Comunitat Valenciana “passarà a ser de gestió directa de la Generalitat per millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat”.

Climent ha recordat que l’actual servei d’inspeccions es realitza de manera indirecta mitjançant la concessió administrativa a set empreses que exerceixen aquesta activitat per repartiment físic de l’àmbit geogràfic de la Comunitat, una concessió que estarà vigent fins al pròxim 31 de desembre de 2022. La gestió directa es farà possible “mitjançant la creació d’una societat mercantil pública de la Generalitat integrada exclusivament per capital públic a la qual l’Ivace destinarà 60.000 euros per a la seua constitució”.

El conseller ha realitzat aquest anunci en una roda de premsa via telemàtica acompanyat pel sotssecretari de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Natxo Costa, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, la directora general de l’Ivace, Júlia Company, i la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez.

Procés liderat per l’Ivace

En aquest sentit, Climent ha assegurat que l’Ivace serà qui liderarà aquest procés perquè els actuals tècnics de l’àrea de ITV de l’Institut són coneixedors de la matèria i fa anys que treballen prestant serveis de gestió i supervisió de les ITV.

A més, ha avançat que es començarà a treballar tot el procés “amb la creació d’una nova estació de ITV a Torrent que seria el projecte pilot per posteriorment implementar-lo en la resta d’estacions de la Comunitat”. La nova ITV comptarà amb un pressupost de 735.000 euros que aportarà l’Ivace.

“Per a arribar a aquesta decisió de gestió directa, vam contractar una consultoria externa perquè elaborara un informe sobre les actuacions a realitzar, cronologia i cost econòmic previst per a la gestió directa de l’administració del servei públic d’inspecció tècnica de vehicles en la Comunitat Valenciana”, ha detallat Rafa Climent.

Un dels requisits era que la consultoria no haguera treballat per a cap empresa adjudicatària de les ITV “amb la finalitat d’obtenir un estudi el més objectiu i transparent possible”.

D’aquesta manera, entre les conclusions de l’informe realitzat per ‘NUVE Consulting’, que amb els annexos conté vora 1.500 pàgines, cal destacar que l’actual sistema de concessió administrativa és poc rendible per a la Generalitat i que la inversió necessària per a la gestió directa és assumible sense recórrer a capital extern.

39,3 milions de benefici

Una altra de les conclusions més significants de l’informe és que el servei d’inspecció de ITV no té cap risc, ja que es tracta d’un servei obligatori. En aquest sentit, s’estima que els ingressos nets per a la Generalitat, descomptant les despeses i les inversions realitzades per a l’ampliació de la xarxa d’estacions de les ITV, serien de 39,3 milions d’euros anuals.

A més, l’informe confirma que si es prorrogara la concessió administrativa actual, la Generalitat ingressaria només 7,6 milions d’euros i si es fera una nova concessió amb un nou plec, l’administració obtindria 19,2 milions d’euros.

Ampliació de la xarxa d’estacions

Rafa Climent ha explicat que “la gestió directa pública permetrà completar i ampliar l’actual xarxa de ITV amb 10 noves estacions en la Comunitat que faran possible que el 90% de la població puga passar la inspecció amb un temps de desplaçament fins a l’estació de ITV més pròxima inferior a 30 minuts”.

L’informe contempla l’ampliació de la xarxa de ITV amb la construcció d’estacions a les localitats de Torrent, Chiva, Guardamar, La Vall d’Uixó, Sant Joan d’Alacant, Calp, Novelda, Guadassuar, Alcalà de Xivert i Benlloch. Així mateix recull la seua estructura en quatre zones per a una millor gestió, la reducció de la utilització de les ITV mòbils, l’adequació i reducció de les tarifes i la formació del personal d’inspecció interna i externa.

Cal recordar que amb l’actual concessió administrativa la Comunitat compta amb un total de 27 estacions de ITV fixes i 13 unitats mòbils.

A més, segon l’informe es preveu que l’any 2026 ja estarà completa aquesta nova xarxa i ingressaria en el període des de 2021 fins a 2026 vora 207 milions d’euros de beneficis nets, enfront dels 67 milions que s’obtindrien de seguir amb la concessió actual.

“Per tant, una gestió directa en la prestació dels serveis ens permetrà millorar la qualitat, obtenir una xarxa de ITV més completa i incrementar els ingressos per a la Generalitat i, en conseqüència, per a tots els valencians i valencianes”, ha afegit Climent.

El conseller ha ressaltat que la nova societat mercantil pública comptarà amb disponibilitat de recursos propis per poder abordar inversions amb els ingressos de l’activitat, disposarà d’una comptabilitat analítica pròpia, podrà construir noves estacions de ITV necessàries per a la millora del servei, dur a terme renovació de maquinària, així com millores i innovació en el procés d’inspecció i millores mediambientals en la construcció de les estacions de ITV.

Subrogació de persones treballadores

Respecte a la subrogació de les persones treballadores l’informe assegura que tot el personal de les estacions de ITV actuals ha de passar a la societat mercantil pública sense que fora considerat com a personal propi de l’administració, però mantenint els compromisos laborals adquirits en l’empresa cedent.

Inicialment seria necessari renovar tots els contractes de prestació de serveis essencials per al funcionament que els concessionaris tinguen pactats. La societat mercantil pública posteriorment realitzarà noves licitacions per als contractes necessaris (manteniment, seguretat, neteja, informàtica, assegurances, proveïdors, gestió cita prèvia, etc.).

En aquest sentit, el conseller Climent ha afirmat que respecte als treballadors i treballadores de les empreses concessionàries “ara des de la Generalitat s’obri un període de temps i d’anàlisi de l’informe per valorar i estudiar les solucions possibles per a desenvolupar la subrogació del personal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =