25n
Orgull
Orgull

Generalitat i Diputació finançaran l'estació d'Albal

Generalitat i Diputació finançaran l'estació d'Albal
03/04/2019 -

L’Ajuntament d’Albal ha signat aquest mateix matí un protocol per al cofinançament de l’estació de tren junt amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la Diputació de València. La rúbrica ha estat presidida per l’alcalde, Ramón Marí, la consellera, María José Salvador, i el President de la Diputació Provincial, Toni Gaspar.

Segons descriu el document, l’objectiu és ajudar en el cofinançament a Albal, en la part que li correspon aportar per a la construcció de l’estació de ferrocarril. Després de la signatura del protocol amb ADIF–el passat 28 de febrer-, el consistori ha de fer-se càrrec del 43% del projecte que està xifrat en 5.950.000 euros, el 57% restant serà finançat per Adif.

Aquest protocol dóna pas a un procediment que conclourà amb la subscripció d’un conveni singular on es concretarà el cofinançament per a la construcció d’una estació de ferrocarril de rodalia en el seu nucli urbà. Així mateix, en el text signat les tres institucions posen de manifest el seu objectiu comú de promoure la disponibilitat dels mitjans humans i materials que cadascuna, en el seu àmbit i dins de les seues atribucions, per a col·laborar en aquesta infraestructura.

Per a Ramón Marí, la signatura garanteix l’execució de l’obra, “perquè dóna viabilitat al finançament del projecte, les obres del qual comencen a la fi d’any i conclouran en 2021”, ha explicat. Per a l’alcalde, l’estació suposarà el progrés definitiu d’Albal, “que experimentarà un creixement social, econòmic i demogràfic substancial”.
Tant Generalitat com Diputació consideren convenient col·laborar en aquesta actuació, ja que suposarà una millora substancial en el servei de transport públic que es presta als veïns d’Albal i usuaris en general, així com un significatiu augment del nombre d’usuaris, la qual cosa repercutirà positivament en l’explotació de la línia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + sis =