25n
25N
25N

Generalitat demana calma i evitar "escenes dantesques" en supermercats: "El proveïment està garantit"

Generalitat demana calma i evitar "escenes dantesques" en supermercats: "El proveïment està garantit"
14/03/2020 -

La Generalitat ha fet una crida a la “calma” als ciutadans i ha assegurat que “el proveïment està totalment garantit”, ja que s’estan produint “escenes dantesques en els supermercats” de la Comunitat Valenciana, “on s’estan produint-se aglomeracions de gent fent compres massives sense sentit”.

La Direcció General de Comerç i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball vol fer una crida a la calma dirigida a la comunitat de consumidors: “Els supermercats estaran oberts i amb proveïment d’aliments els 15 dies. La gent ha d’estar tranquil·la”.

“Des del Consell s’incideix en què els sistemes de proveïment funcionen amb normalitat i no hi ha motiu per a fer aprovisionaments massius”, ha indicat la directora general de Comerç i Consum, Rosana Seguí.

Segons ha advertit, “la gent creu que es quedarà confinada a casa” i per això es produeixen “escenes dantesques en els supermercats de la comunitat on s’estan produint-se aglomeracions de gent fent compres massives sense sentit”. “Apel·lem a la calma i a un consum responsable i solidari”, ha subratllat Seguí.

És per això, que des de la Conselleria d’Economia s’ha elaborat un decàleg de mesures on es contemplen accions informatives i de prevenció dirigides als comerços i a les entitats locals valencianes.

Per a informar les persones consumidores, Economia posa a disposició models de cartells per a botigues físiques i bàners per a pàgines web i xarxes socials en la pàgina web de la Conselleria. L’objectiu d’aquests cartells és recalcar que el proveïment està garantit i la necessitat de continuar amb els hàbits de consum habituals, que eviten aglomeracions i esgotament de productes de manera innecessària.

També s’inclou la recomanació de mantenir distàncies interpersonals de metre i mig com a mesura de prevenció. Economia recorda la necessitat de respectar els aforaments de les botigues físiques segons la seua superfície comercial. Aquest control correspon al mateix establiment encara que poden disposar de l’ajuda dels Ajuntaments, en cas de necessitat.

RECOMANACIONS A ENTITATS LOCALS

La direcció general de Comerç, Artesania i Consum insta a evitar la descoordinació entre administracions i a col·laborar amb els establiments comercials de cada municipi.

El departament recorda que en el cas de necessitat de prendre mesures restrictives de les activitats econòmiques aquestes han de respectar els principis de necessitat (només si són necessàries), de no discriminació (les mesures han de ser equivalents per a totes les activitats similars) i de proporcionalitat (només les mesures necessàries en el grau necessari), en aplicació de la Directiva 2006/123/CE.

De la mateixa manera, el departament recomana col·laborar amb els establiments comercials de cada municipi amb una sèrie de mesures. Entre aquestes, flexibilitzar les limitacions horàries i d’accés a les botigues físiques per a permetre la reposició de productes.

També, l’ordenació del trànsit que siga necessària per a l’accés dels vehicles de repartiment de les compres en línia o col·laborar amb cada comerç per a mantenir l’ordre habitual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =