25n
25N
25N

La Generalitat té l'última paraula en la proposta de modificació del Pla parcial de la Colònia Ducal de Gandia

Josep Alandete: “Hem d’estar orgullosos de la reacció ciutadana, que ha demostrat que és responsable i té ganes de participar en la presa de decisions que afecten la ciutat”

La Generalitat té l'última paraula en la proposta de modificació del Pla parcial de la Colònia Ducal de Gandia
09/02/2021 -

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme Josep Alandete, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’informar del resultat de la consulta pública, que va finalitzar dilluns passat, prèvia a la proposta de modificació del Pla parcial en una parcel·la de la Colònia Ducal presentada per una empresa amb l’objectiu de construir-hi un hotel.

Alandete ha recordat que, “a més de ser un preceptiu legal, la voluntat del govern del Serpis és promoure un urbanisme participatiu i transparent, incentivant la participació ciutadana”. Així, el fòrum de participació habilitat al web municipal ha rebut més de 3.000 visites i 63 persones hi han manifestat la seua opinió sobre el projecte. “Per tant, hem d’estar orgullosos de la reacció ciutadana, que ha demostrat que és responsable i té ganes de participar en la presa de decisions que afecten la ciutat”.

Paral·lelament, també ahir va finalitzar el primer termini d’al·legacions a la proposta de modificació del Pla parcial de la Colònia Ducal. S’hi han presentat 34, que seran estudiades i incorporades a l’estudi jurídic i tècnic de la proposta que s’inicia a partir d’ara. Els funcionaris municipals avaluaran si s’hi compleix o no amb els requisits tècnics i legals i emetran un informe al respecte.

En cas de continuar endavant, s’iniciarà un nou procés d’estudi i avaluació ambiental, on la ciutadania podrà tornar a participar-hi, abans d’aprovar-se o no per la majoria absoluta del plenari municipal.

La Generalitat tindrà l’última paraula

Paral·lelament al procés de participació pública, l’Ajuntament va realitzar una sèrie de consultes tècniques a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Així, en primer lloc, l’administració autonòmica considera que la modificació proposada per la mercantil és estructural. Això significa que no serà prou amb l’aprovació del plenari i caldrà el vistiplau definitiu de la Comissió territorial d’urbanisme depenent de la Conselleria.

La Generalitat també ha respost sobre la forma de materialitzar la compensació de sòl dotacional públic per part de la promotora. Haurà de fer-la efectiva en l’àmbit d’actuació mateix del projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =