25n
25N
25N

La Generalitat transposa la directiva europea sobre gestió de la seguretat de les infraestructures viàries a l'ordenament jurídic autonòmic

El Consell ha aprovat, a proposta del conseller d’Obres Públiques, el decret pel qual es transposa la Directiva de la UE sobre aquest tema

La Generalitat transposa la directiva europea sobre gestió de la seguretat de les infraestructures viàries a l'ordenament jurídic autonòmic
19/04/2021 -

El Consell ha aprovat, a proposta del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el decret pel qual es transposa la directiva europea sobre gestió de la seguretat de les infraestructures viàries a l’ordenament jurídic de la Generalitat.

Des de l’Administració autonòmica s’ha aplicat sempre les tècniques de la Directiva de Seguretat Viària en les seues carreteres, En aquest context, aquest decret té per objecte l’establiment i l’aplicació de procediments relacionats amb la seguretat viària com són les avaluacions d’impacte, les auditories, les inspeccions i la gestió de la seguretat en les infraestructures viàries, de manera que quede adaptat i establert per a les carreteres de titularitat de la Generalitat.

La Unió Europea va aprovar en 2008 la Directiva sobre gestió de la seguretat de les infraestructures viàries, l’anomenada Directiva de Seguretat Viària, que va ser transposada a la normativa espanyola l’any 2012, però que només afectava la Xarxa de Carreteres Transeuropees, i en la Comunitat Valenciana només hi ha carreteres de titularitat de l’Estat.

L’any 2019, la Unió Europea va aprovar la Directiva 2019/1936 que modificava a l’anterior, de manera que ampliava l’àmbit d’aplicació a més trams de carretera, abastant a bona part dels de l’Estat i a algunes de les comunitats autònomes, entre elles a la Valenciana, encara que són poques les carreteres autonòmiques incloses i corresponen a les de majors prestacions.

L’Administració de l’Estat ha de transposar la normativa europea al seu ordenament jurídic, però atés que les carreteres de l’Estat i les de la Generalitat tenen característiques i problemàtiques diferents, la Generalitat ha optat per tramitar un decret ajustat a les seues peculiaritats. La Generalitat, amb l’aprovació d’aquest Decret, ha estat de les primeres administracions espanyoles a transposar la Directiva 2019/1936.

El decret s’ocupa, entre altres aspectes, de regular els diversos estudis específics contemplats en la Directiva europea, així com de la figura de l’auditor de seguretat viària, de la seua formació i de la seua acreditació, que serà a càrrec de la Generalitat i de les universitats.

La seguretat viària és un objectiu prioritari per a la Generalitat. En el primer Pla de Carreteres de la Comunitat Valenciana, de març de 1987, ja figurava entre els objectius socials la reducció de l’accidentalitat.

La Generalitat va ser pionera a Espanya en la creació en la seua estructura organitzativa, d’un servei administratiu dedicat íntegrament a millorar la seguretat viària, que, des dels seus inicis, s’ha encarregat de realitzar estudis en profunditat sobre l’accidentalitat i propostes concretes per a la seua millora, incloent-hi la redacció periòdica de plans i programes de seguretat viària.

El primer Pla de Seguretat Viària de la Comunitat Valenciana data de març de 1995. Des de llavors fins a l’actualment vigent Pla Director de Seguretat Viària de la Comunitat Valenciana s’està realitzat una intensa labor des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a, amb la consegüent millora contínua de les condicions de la carretera, aconseguir la reducció constant de l’accidentalitat i les seues conseqüències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

museo prehistoria