25n
25N
25N

La Generalitat es personarà en la trama Gürtel per a recuperar 250.000 euros

El Consell ha revocat la decisió de l’anterior Govern valencià de no personar-se en la causa que investiga els contractes amb Orange Market

La Generalitat es personarà en la trama Gürtel per a recuperar 250.000 euros
15/12/2017 -

La Generalitat es personarà en la peça número 5 del cas Gürtel, que investiga els contractes menors subscrits entre el Consell i diversos proveïdors entre 2005 i 2009. D’aquesta forma, revoca la decisió del Consell d’Alberto Fabra de no presentar-se en aquest cas. Així ho ha anunciat la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, que preveu recuperar 250.000 euros d’un muntant total d’1,6 milions d’euros.

Aquesta peça se centra en 71 contractes menors signats entre quasi totes les conselleries, la vicepresidència i la presidència de l’anterior Consell, i nou proveïdors pertanyents al mateix grup empresarial. La companyia més beneficiada en aquests contractes hauria sigut Orange Market. Entre les actuacions que es van acordar destaca, per exemple, l’ampliació de l’Hospital Clínic. No obstant això, molts dels treballs contractats no es van realitzar.

Per això, en 2014 la justícia va oferir al Consell personar-se en el cas, en considerar que l’interés públic havia sigut perjudicat en aquestes operacions. Però el Govern valencià, dirigit per Alberto Fabra, es va negar a presentar-se. I ho va fer desoint un informe de la mateixa Advocacia de la Generalitat que afirmava que, en efecte, els comptes públics van poder veure’s perjudicades.

En aquest sentit, l’actual Consell ha revocat aqueix acord i es personarà en el cas Gürtel, perquè, en paraules de la vicepresidenta, “són diners dels valencians i valencianes que no s’hauria d’haver desviat”. Es presentarà en la part civil per a reclamar “fins a l’últim cèntim”, i no en la part penal, per a no córrer el risc que la justícia denegue la personació en haver transcorregut ja 3 anys des de la decisió de no presentar-se de l’anterior Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria