25n
25N
25N

La Generalitat es reuneix amb agents de l'àmbit de l'economia circular per a elaborar un pla d'acció

La Generalitat es reuneix amb agents de l'àmbit de l'economia circular per a elaborar un pla d'acció
28/01/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha promogut una sessió de treball amb les principals empreses i entitats compromeses amb l’Economia Circular de la Comunitat.

Aquesta sessió s’emmarca en les activitats previstes dins del projecte Redueixes, en el qual participen l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i la Universitat Politècnica de València (UPV), ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El projecte europeu, en el qual participen socis de sis regions europees, South West Finland, Comunitat Valenciana, Greater Manchester, Western Netherlands i Maramures County, s’emmarca en la convocatòria Interreg Europe, l’objectiu fonamental de la qual és promoure la cooperació i l’aprenentatge entre diferents països de la Unió Europea per a poder després implementar polítiques específiques per a cada regió.

En la sessió de treball ha participat la directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona qui ha destacat la participació de la Generalitat en aquest projecte europeu que “promou la cooperació entre països i que suposa un continu aprenentatge a través de l’experiència”.

“El projecte Redueixes constitueix una xarxa de cooperació entre regions amb un fort compromís a fer costat a les empreses sensibilitzades amb l’emergència climàtica i que per tant treballen cap a un model d’economia circular”, ha explicat Matarredona, qui ha apuntat que es tracta d’un sector en alça en la Comunitat que “ja està desenvolupant projectes molt interessants”.

Aquesta pretén ser la primera de diverses reunions l’objectiu de les quals és intentar involucrar a tots els agents relacionats amb l’economia circular en el sector de la construcció de la Comunitat Valenciana, en el disseny d’un pla d’acció per a afavorir i fomentar els models de negoci basats en principis d’economia circular a través de la revisió i adaptació de la legislació vigent.

Durant la sessió de treball s’han presentat les principals activitats i resultats que s’esperen en el marc del projecte. Així mateix, s’han exposat les actuacions que ja s’estan desenvolupant relacionades amb l’adaptació de criteris d’economia circular en la legislació per part de la Generalitat i s’han identificat les principals empreses que lideren la transformació del sector de la construcció cap a un model circular en la Comunitat.

Els objectius d’aquest projecte estan, clarament, en línia amb els objectius de Pla Hàbitat 20-30 de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, en el qual es proposa un Pacte de Transició Verda i Circular en l’Hàbitat per mitjà del qual es reduïsca el consum d’energia, aigua i matèries primeres, s’eliminen els residus i s’afavorisca la reutilització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =