25n
25N
25N

La Generalitat es personarà en la causa que investiga a dos policies de Benidorm per insultar a una persona transsexual

La Generalitat es personarà en la causa que investiga a dos policies de Benidorm per insultar a una persona transsexual
02/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, han avançat aquest dissabte que l’advocacia de la Generalitat es personarà en la causa que investiga els presumptes insults i tracte vexatori de dos policies locals de Benidorm (Alacant) cap a una persona transsexual.

Es tracta del procés obert contra un policia que va ser detingut aquest divendres i ha quedat en llibertat provisional aquest dissabte, en el qual també està investigat el seu company per un presumpte delicte d’omissió de socors, després d’un enregistrament publicat en les xarxes socials en la qual dos agents de patrulla insulten i vexen a una persona transsexual mentre camina pel carrer.

Després que durant el matí d’aquest dissabte l’agent detingut haja quedat en llibertat provisional investigat per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i/o delicte contra la integritat moral, la Conselleria de Justícia ha sol·licitat la personació de l’Advocacia de la Generalitat en el cas.

Sobre aquest tema, Ximo Puig ha defensat en declaracions remeses als mitjans que la societat valenciana és “oberta”, “solidària” i està “compromesa amb els drets, ho ha sigut i ho serà”. Ha assenyalat que “en aquestes circumstàncies ho ha de ser fins i tot més” i per això aquells que tenen “algun tipus de responsabilitat” han de ser “més sensibles que mai al que és la defensa del dret de les persones a ser com vulguen, a gaudir la seua vida”.

En aqueix sentit, ha indicat que “qualsevol incidència com la que s’ha produït ha de tindre una resposta clara de l’administració” i ha incidit en què “hi ha hagut ja una investigació per part de la Conselleria de Justícia”.

“Però a més, per descomptat, ja avance que la Generalitat es personarà en aquest procés perquè no pot haver-hi el més mínim espai de complaença, tot el contrari, aquesta és una societat que és forta i poderosa gràcies a la defensa dels drets”, ha remarcat.

En la mateixa línia, Bravo ha afirmat que es tracta d’una situació “intolerable” que, “a més d’atemptar contra la dignitat d’una persona, atenta contra la imatge de la institució que té la responsabilitat de fer complir la llei i denunciar el delicte”.

La consellera Bravo ha recordat que l’article 510 del Codi Penal “contempla el càstig tant per als qui lesionen la dignitat de les persones per la seua identitat sexual, entre altres supòsits, com als qui distribuïsquen imatges que promoguen l’odi, la discriminació o la violència contra aqueixes persones”.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té les competències de coordinació de les Policies Locals, d’acord amb la Llei 17/2017, de 13 de desembre. Aquesta llei contempla com una falta greu el tracte degradant que és discriminatori per raó de sexe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + quinze =