25n
25N
25N

La Generalitat sancionarà les entrades d'alcaldes en residències per a "muntar un circ" amb la vacunació

La Generalitat sancionarà les entrades d'alcaldes en residències per a "muntar un circ" amb la vacunació
20/01/2021 -

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha garantit aquest dimecres que la Generalitat sancionarà qualsevol entrada prohibida en residències de càrrecs públics que no siguen familiars, treballadors o proveïdors, les úniques excepcions que contempla la normativa actual.

“No poden muntar ací un circ amb les vacunes”, ha recalcat als periodistes després dels casos d’alguns alcaldes o regidors que van accedir a aquests centres per a difondre l’arribada de les primeres dosis en les últimes setmanes.

Es tracta d’alguna cosa que va traslladar aquest dimarts a través d’una carta als alcaldes i als directors dels centres, al marge de les investigacions obertes per Igualtat als alcaldes vacunats sense ser grup prioritari a La Nucia (Alacant) i Rafelbunyol (València).

Oltra ha posat l’accent que l’accés a residències està regulat “amb detall” i només poden entrar treballadors, proveïdors i visites de familiars o persones pròximes amb cita prèvia. “Una altra cosa és que la gent s’ho salte”, ha lamentat.

En aquests casos, la Generalitat aplicarà les sancions que estableix el decret llei d’agost on “és molt clar que és una falta greu”. “No es pot fer: un alcalde no pot anar allí amb totes les càmeres i micròfons de televisió a fer-se fotos”, ha recalcat, alguna cosa que veu de sentit comú.

La responsable de serveis socials ha garantit així que “per descomptat, la Inspecció actuara on suposadament ha pogut passar i les sancions que es puguen derivar s’imposaran”.

“A ningú de l’equip de la Conselleria d’Igualtat se li ha ocorregut quan tenim més ganes que ningú que estiguen vacunats. Què pinta ací un regidor de no sé què com si la vacunació l’haguera inventada ell?”, ha emfatitzat demanant “una mica de decòrum i discreció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =