25n
Orgull
Orgull

La Generalitat presenta la programació al voltant d’un 9 d’octubre "atípic"

La imatge institucional, dissenyada per Ana Asunción i il·lustrada per Nuria Tamarit, gira al voltant de les persones i la unió a més d’homenatjar el pintor valencià Genovés i la seva famosa obra “L’abraçada”

01/10/2020 -

Aquesta vesprada, el Palau de la Generalitat ha acollit la presentació de la imatge institucional del 9 d’octubre a més de tota aquella programació al voltant d’aquest dia. La imatge institucional que ha estat dissenyada per Ana Asunción i il·lustrada per Núria Tamarit gira al voltant de les persones, la unió i els retrobaments, és a dir “allò que més enyorem en aquests temps”, ha assenyalat la il·lustradora Tamarit, qui a més, ha afegit que “el seu disseny busca l’homenatge al pintor valencià Joan Genovés i la seua famosa obra “L’abraçada”.

La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant l’adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. “En el dia que commemora el nostre origen com a poble hem volgut posar en relleu la unitat que forge la nostra història fa huit segles”, ha explicat la directora general de Promoció Institucional, Maria Fernanda Escribano, en l’acte de presentació de la imatge institucional del 9 d’Octubre.

Per a la directora general, actualment, “davant la situació atípica que vivim”, el poble valencià “lluita contra un enemic tan poderós com als que feia front el rei Jaume I fa 782 anys”, amb la mateixa “determinació i esforç”. “La unió ens encaminarà a la senda de recuperació que volem”, ha afegit.

A més, les artistes han incidit en la seua creació marcant que des del primer moment “volíem que fora una crida a allò que ens apropa i ens fa més semblants i no el contrari”. D’aquesta manera, la imatge institucional recorda aquells elements típics valencians com l’horta, les muntanyes, el mar i com no, la senyera. “Aquesta imatge busca l’emotivitat, la col·lectivitat i a estar totes juntes quan puguem, de la millor manera, per celebrar el dia dels valencians i valencianes”.

Durant la pròxima setmana, la radiotelevisió pública valenciana, À Punt “es bolcarà en la programació radiofònica i televisiva del 9 d’octubre”, ha declarat Alfred Costa, l’actual director general d’A Punt.

Per altra part, a l’acte de presentació de la programació del 9 d’octubre també s’ha donat a conéixer la publicació del llibre “Les nostres festes”, on es parla de totes aquelles manifestacions festives més representatives del territori valencià. En aquest llibre han participat 23 il·lustradors i il·lustradores donant-li forma, imatge i color. Els textos en els quals es relaten les festivitats valencianes que recull el llibre han sorgit de la creativitat literària de l’escriptor Sergi Durbà.

Com cada any, el Palau de la Generalitat obri les seues portes per poder ser visitat, però enguany no podrà ser així. No obstant això, la Generalitat ha optat per traure a la llum un vídeo en 3D perquè tothom puga, en certa manera, visitar aquest edifici.

Tot i que la programació del 9 d’octubre ha patit alguns canvis per adaptar-se a les mesures sanitàries de la COVID-19, la Generalitat manté atorgar les distincions del 9 d’octubre com cada any, al Palau de la Generalitat, complint les mesures sanitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + un =