25n
25N
25N

La Generalitat llança un nou format web de la seua llibreria LliG més accessible a la ciutadania

La nova web incorpora seccions, com a ‘Audiollibres’, destinada a fomentar la lectura entre persones majors o amb dificultats auditives

La Generalitat llança un nou format web de la seua llibreria LliG més accessible a la ciutadania
23/04/2021 -

La Generalitat, amb motiu del dia Internacional del llibre, ha posat en marxa el nou format web de la llibreria Llig, més accessible i pròxim a la ciutadania, que incorpora tres noves seccions: ‘Audiollibres’, ‘Llibres Oberts’ i ‘Cartografia’.

En aquesta web es poden trobar publicacions tècniques o divulgatives tant de la cultura valenciana com de la recerca científica, totes elles dins de l’àmbit de les matèries que són competència de la Generalitat.

La nova web es presenta amb un format més àgil, dinàmic i senzill per a acostar les publicacions de la Generalitat al públic de totes les edats i de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la nova secció ‘Audiollibres’ intenta fomentar la lectura entre les persones majors o amb dificultats visuals, mentre que la secció de ‘Llibres Oberts’ pretén que la ciutadania pugui consultar en línia una selecció de publicacions editades per la Generalitat.

La tercera novetat és la secció de ‘Cartografia’ en la qual es poden trobar mapes editats per l’Institut Cartogràfic Valencià, així com rutes de senderisme per la Comunitat Valenciana.

Unes altres de les novetats que incorpora la web és un registre ‘en línia’ per a facilitar a les llibreries privades que es vulguen registrar convertir-se en llibreries col·laboradores i que puguin, d’aquesta manera, adquirir a través de pròpia web les publicacions de la Generalitat per a difondre-les entre la ciutadania.

Totes les novetats que incorpora aquesta nova web, en el disseny de la qual ha participat la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, es poden consultar en el seu web.

Xarxes Socials

La posada en marxa del nou format web de la llibreria LliG coincideix amb l’entrada en vigor del Decret 50/2021, de 9 d’abril, del Consell, que regula l’activitat editorial de l’Administració del Consell i del seu sector públic.

Entre les novetats que introdueix el decret destaca la necessitat de potenciar l’ús de suports i mitjans de difusió basats en el desenvolupament de la tecnologia digital i de les comunicacions, amb l’objectiu de posar a la disposició del públic, en format electrònic i de manera gratuïta, part del fons editorial de la Generalitat.

En aquesta línia, cal destacar que, des de fa menys d’un mes, LliG disposa d’un canal d’Instagram que compta amb més de 600 seguidors.

Promoció d’obres premiades

D’altra banda, en aquesta nova legislació es contempla la possibilitat que la Generalitat impulse acords de col·laboració amb editorials privades a fi de promoure la publicació i difusió de l’obra literària, artística o científica de les persones que reben alguna distinció o premi de la Generalitat, en reconeixement per la seua contribució a la cultura o a la ciència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =