25n
Orgull
Orgull

La Generalitat inverteix més de 1,3 milions d'euros en la CV-35 a l'altura de Sant Antoni de Benaixeve per a millorar "la vida diària" dels seus habitants

El conseller d’Obres Públiques destaca la instal·lació de pantalles acústiques a l’entorn de centres escolars i sanitaris

La Generalitat inverteix més de 1,3 milions d'euros en la CV-35 a l'altura de Sant Antoni de Benaixeve per a millorar "la vida diària" dels seus habitants
15/06/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la inversió de més d’1,3 milions d’euros entorn de la CV-35, en “actuacions per a millorar la qualitat de la vida quotidiana dels veïns i veïnes de la zona”.

En el seguiment que el conseller ha fet a les obres de permeabilització ciclopeatonal entre els marges de la CV-35 i d’instal·lació de pantalles acústiques a l’altura de Sant Antoni de Benaixeve, Arcadi España ha indicat que aquestes “important actuacions” són un exemple de “la nova orientació que estem donant en la Generalitat, a les infraestructures, pensant en les persones”.

Per al conseller, “hem avançat en dues qüestions fonamentals, una la instal·lació de pantalles acústiques, amb una inversió de més d’un milió d’euros, en centres escolars i sanitaris entorn de la CV-35, que s’emmarca en aqueixa nova orientació de millorar la qualitat de vida, no sols dels usuaris i usuàries de la carretera, sinó també de la gent que viu als voltants”.

Quant a la permealització, Arcadi España ha explicat que “significa guanyar espai per a vianants i ciclistes d’una forma segura i, en aquesta ubicació, és clau, connecta un centre comercial pròxim a la La Canyada i a Sant Antoni de Benaixeve perquè puguen creuar les persones i fer aqueixa vida diària no sols en vehicle privat, també en forma sostenible, a peu o amb bicicleta”.

En la seua visita, el conseller ha estat acompanyat per l’alcalde de Sant Antoni de Benaixeve, Enrique Santafosta, i la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer.

Pantalles acústiques

El Mapa Estratègic de Soroll (MER) de la CV-35 (Tram València- Llíria) elaborat per la Conselleria seguint directrius europees, va donar lloc a un Pla d’Acció (PA) per a aquest tram de carretera i on s’estableix diferents zones d’actuació per a reduir l’afecció acústica.

Així, s’han executat mesures correctores entorn del PP.KK. 14+00 a Sant Antoni de Benaixeve, amb l’objectiu de protegir equipament docent amb unes pantalles acústiques d’una longitud de 839 metres i un pressupost de 730.993 euros. També s’han col·locat pantalles acústiques en l’emplaçament de l’Hospital intermutual de Llevant, entorn del Pk. 12+000, amb una longitud de 292 metres i una inversió de 200.786 euros

A més, s’està completant l’execució per part el concessionari del manteniment i conservació de carreteres d’aquesta zona, de les pantalles acústiques al voltant del Liceu Francés també en la CV-35, situat en el terme municipal de Paterna.

D’altra banda, la Conselleria ha acabat les actuacions de millora de la qualitat acústica de la CV-30 al seu pas sobre el CEIP Arquitecte Santiago Calatrava en Benimàmet (València) i, pròximament, acabarà les mesures sobre la CV-31 al seu pas pel CEIP núm. 9 en Lloma Llarga (Paterna), i en l’entorn CV-50 PP.KK. 19+600 al 22+300 a Alzira.

Així mateix, està en fase de licitació les actuacions en l’entorn CV-30 al seu pas per Benicalap (València) i en la CV-365, del Pk 1+000 al 3+200 a Paterna.

Carril de ciclovianants

Quant a la millora de la permeabilització ciclopeatonal entre els marges de la CV-35 a Sant Antoni de Benaixeve en l’enllaç de la La Canyada, les obres consisteixen en la construcció d’un carril de ciclovianants que parteix de la zona urbana residencial del sud de l’enllaç i connecta amb el marge oposat de la carretera.

Amb aquest objectiu, s’ha adaptat l’actual plataforma del pas superior de la CV-35, on s’ha reduït l’amplària destinada al trànsit de vehicles, i s’ha construït un nou itinerari ciclopeatonal.

L’actuació es completa amb la connexió amb la zona comercial a l’est de l’enllaç i al sud de la CV-35. El pressupost de l’actuació és de 377.000 euros i la data de posada en servei està prevista pròximament, mancant concloure els últims detalls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 1 =