25n
Orgull
Orgull

Pla Conviure, el "buque insígnia" de la Generalitat per al qual s'invertiran 25 milions en la rehabilitació d'edificis

De l’1 al 28 de juliol, els ajuntaments podran sol·licitar la subvenció per a la rehabilitació d’edificis o intervencions en l’entorn urbà

Pla Conviure, el "buque insígnia" de la Generalitat per al qual s'invertiran 25 milions en la rehabilitació d'edificis
17/06/2021 -

Arranca el Pla Conviure, “el “buque insígnia” de la Generalitat Valenciana en matèria de rehabilitació, que permetrà la recuperació del patrimoni local per a destinar-lo a un ús social”. I és que com ha explicat el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, “hi ha molts municipis de la Comunitat Valenciana que tenen edificis per rehabilitar, però que no poden escometre el projecte per falta de recursos. Amb aquest pla, les ajudes podran arribar a cobrir fins al 100% de la intervenció en aquells municipis de menys de 5.000 habitants”.

Sens dubte, un projecte ambiciós per al qual es destinarà, en 2021, un total de 25 milions d’euros. Així i tot, “cada any s’iniciarà una nova convocatòria, que anirà per concurrència competitiva, per a arribar a tots els municipis del territori valencià”, ha explicat Dalmau. D’aquesta manera, el Pla Conviure habilitara crèdit tant per a la rehabilitació d’edificis i intervencions en l’entorn urbà, com per a l’elaboració d’una estratègia local de rehabilitació.

Així, de l’1 al 28 de juliol, els ajuntaments podran sol·licitar les subvencions, que no podran superar els 500.000 €. Una vegada concedida, tindran un termini de 36 mesos per a executar-les, establint-se, en el cas de la rehabilitació d’edificis, un compromís de destinar-lo a ús social durant 50 anys. A més, els ajuntaments podran optar tant a la rehabilitació de patrimoni, com a la compra d’edificis per a la seua posterior rehabilitació. En la concessió d’aquestes ajudes s’afavorirà a aquells municipis de menys de 5.000 habitants o que es troben en risc de despoblació. Les obres no podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes.

“El Pla Conviure és una aposta ferma de la Generalitat per canviar el model de ciutat, impulsant la regeneració de l’entorn”, ha assenyalat el vicepresident segon. Així, se centrarà en quatre claus: un model urbà sostenible i de proximitat; el foment de la renaturalització de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic; l’enfortiment de la governança dels municipis; i el redisseny d’espais obsolets i la rehabilitació d’edificis que havien quedat buits per falta de recursos. “És el moment de recuperar els serveis i de compartir la ciutat”.

Ajudes destinades a administracions locals

Podran accedir a aquestes ajudes les administracions locals i entitats del sector públic d’àmbit local que siguen propietàries d’immobles a rehabilitar o estiguen en disposició de ser-ho.

Les actuacions susceptibles de subvenció són: obres de rehabilitació, renovació, ampliació o adequació d’edificis del patrimoni municipal de caràcter social, administratiu, de serveis, cultural o històric; adequació de l’entorn construït mitjançant l’actuació en espais públics com a carrers, places o zones d’esplai i esbarjo; i redacció de l’estratègia local de rehabilitació.

Entre els criteris de valoració es tindrà en compte la necessitat d’intervenció en l’entorn urbà (dimensió de l’entitat local, estar en risc de despoblació, si està catalogat com pel Visor d’Espais Urbans Sensibles com a “espai urbà sensible”); en funció de les ajudes concedides per la Conselleria; de la qualitat de l’estratègia i de l’actuació proposada (qualitat urbana, arquitectònica i constructiva, governança participativa, inclusió i sostenibilitat).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =