25n
25N
25N

La Generalitat invertirà 5,6 milions a la Xarxa d'Agents d'Igualtat

La Generalitat invertirà 5,6 milions a la Xarxa d'Agents d'Igualtat
01/03/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que enguany es destinen prop de 5,6 milions d’euros “al manteniment i consolidació de la Xarxa Valenciana d’Igualtat”, que comptarà amb un total de 101 agents i 92 promotors i promotores d’igualtat que ofereixen la seua atenció en entitats locals de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha explicat que aquesta xarxa “va ser creada en 2017 en substitució del servei Infodona, que estava prestat per una empresa privada i que comptava amb 35 professionals en tota la Comunitat Valenciana”, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Amb la posada en marxa de la xarxa, ha destacat Oltra, “la Conselleria va canviar el model de gestió per a convertir-lo en un servei públic municipal, mitjançant la subvenció a entitats locals per a la contractació de professionals públics”.

Aquesta mesura va permetre, inicialment, comptar amb 76 professionals públics municipals desenvolupant les seues funcions en entitats locals de la Comunitat Valenciana amb més de 20.000 habitants.

Les principals funcions d’aquests agents se centren fonamentalment en quatre àrees: la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals, la informació i assessorament a les dones, l’atenció en els casos de violència de gènere i l’assessorament en el desenvolupament de plans d’igualtat en les empreses del seu entorn.

D’altra banda, amb l’ampliació en 2019 dels perfils professionals subvencionables, es va introduir la figura el promotor/a d’igualtat, professionals que compten amb la titulació de Tècnic Superior en Promoció d’Igualtat.

Així, de gener a octubre de 2019 es va contractar a un total de 16 promotors i promotores, que es van sumar a les 89 incorporacions d’agents d’igualtat.

La vicepresidenta ha destacat que, en aquesta progressió creixent, “la previsió és que en 2020 s’arriben fins als 101 agents i 92 promotors i promotores que desenvoluparan el seu treball en 101 entitats locals, dels quals 75 són ajuntaments i 26 mancomunitats, consolidant així el model i el paper que les entitats municipals exerceixen en la prestació dels serveis socials”.

Així mateix, Oltra ha ressaltat també “el salt econòmic que suposa aquest canvi, en passar dels 1,2 milions d’euros que es destinaven al servei Infodona als quasi 5,6 milions d’euros pressupostats en 2020, la qual cosa suposa multiplicar quasi per cinc els recursos econòmics destinats al foment de les polítiques d’igualtat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 5 =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar