25n
Orgull
Orgull

La Generalitat invertirà més de 14 milions d'euros en projectes socials, culturals i esportius de 9 municipis de la Comunitat Valenciana

Les inversions es duran a terme en els municipis d’Almassora, Algemesí, Mislata, Ademuz, Elda, Gandia, Ibi, Alcoi i Xàtiva

La Generalitat invertirà més de 14 milions d'euros en projectes socials, culturals i esportius de 9 municipis de la Comunitat Valenciana
24/08/2021 -

La Generalitat invertirà en els pròxims quatre anys més de 14 milions d’euros en projectes municipals que permetran millorar els serveis públics d’Almassora, Algemesí, Mislata, Ademús, Elda, Gandia, Ibi, Alcoi i Xàtiva.

La inversió es canalitzarà a través de convenis de col·laboració mitjançant els quals la Generalitat finançarà el 50% de les actuacions que desenvolupen els ajuntaments en la millora dels àmbits social, cultural i esportiu.

El director general d’Administració Local, Antonio Such, ha destacat que gràcies a aquest programa d’inversions municipals “la Generalitat contribuirà al desenvolupament d’accions estratègiques fonamentals per als municipis”.

En concret, entre les accions previstes destaca l’execució del Centre de Desenvolupament de Turisme d’Interior i la subseu de Districte Digital a Alcoi, tot això integrat en el complex ‘l’Illa de Rodes’, per al que la Generalitat destinarà 2,6 milions d’euros.

Així mateix es contempla el projecte de millora urbana a Ademús, que preveu l’eliminació d’un talús, la construcció d’un aparcament, així com d’un jardí central, per a això es destinarà 640.000 euros.

Un altre dels projectes impulsats a través del programa d’inversions municipals de la Generalitat és la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva que albergarà el Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), i la posada en marxa de la Fundació Raimon i Annalisa, la finalitat de la qual és valorar el llegat de l’artista xativí. Aquestes actuacions comptaran amb una inversió de 3.043.285 d’euros per part de la Generalitat.

Actuacions esportives i culturals

D’altra banda, la Generalitat destinarà a l’Ajuntament de Gandia 3.200.000 euros per a construir un pavelló polivalent, que acollirà tant activitats esportives com accions turístiques i educatives.

Així mateix, l’Ajuntament de Mislata rebrà 2.865.000 euros per a la construcció d’una sala multiús del complex sociocultural i esportiu d’aquesta localitat; i l’Ajuntament d’Algemesí 900.000 euros per a la construcció d’una piscina descoberta en el poliesportiu municipal.

Per part seua, l’Ajuntament d’Elda rebrà de la Generalitat 350.000 euros per a dur a terme la rehabilitació integral del Jardí de la Música, i l’Ajuntament d’Almassora comptarà amb 300.000 euros per a l’adequació de la Comissaria de Policia Local.

Finalment, la Generalitat també ha contemplat en el pla d’inversions municipals destinar 280.000 euros a l’Ajuntament d’Ibi per al projecte de museu Casa dels Reis Mags.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =