25n
25N
25N

La Generalitat crearà un grup de treball per a trobar la fórmula d'un pla de finançament universitari "estable"

“Cal asseure’s i veure si el model que tenim és adequat o no”, diu Pascual, que espera “aportar positivament” a aquesta reclamació

GVA

La Generalitat crearà un grup de treball per a trobar la fórmula d'un pla de finançament universitari "estable"
27/07/2019 -

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsarà la constitució d’un grup de treball en el qual estaran representades les institucions d’educació superior per a avaluar els indicadors que consideren que cal tindre en compte a l’hora d’elaborar un nou sistema” perquè el finançament universitari siga “estable”.

Així ho ha asseverat la titular d’aqueix departament, Carolina Pascual, en una entrevista amb Europa Press, en la qual ha destacat alguns dels eixos prioritaris de la seua acció al capdavant de la nova Conselleria de l’executiu autonòmic.

Sobre la reivindicació històrica d’un finançament universitari adequat, Pascual ha subratllat que aquestes entitats “necessiten un finançament estable”. “Però això no depén només de nosaltres, sinó també del Ministeri”, ha fet notar la consellera, al mateix temps que ha advocat per “asseure’s i veure si el model que tenim és l’adequat o no”.

Per a això, ha prosseguit, “tenim ja al cap fer un grup de treball amb representants de totes les universitats i avaluarem aquells indicadors que entre elles consideren que cal tindre en compte a l’hora d’un nou model de finançament”. “D’aquesta manera, estudiarem la forma que tinguen una forma de finançament estable”.

Preguntada per si li agradaria ser la consellera que trobar la clau per a solucionar aquesta qüestió, ha contestat: “Espere aportar positivament en aqueix sentit”.

CONVENI PERSONAL LABORAL

També s’ha referit al Conveni col·lectiu del personal laboral universitari, pel qual les diferents figures laborals veuran incrementat el seu salari un 5,25 per cent respecte a la retribució màxima que tenia cada figura en cada universitat. La Conselleria d’Educació –que tenia les competències d’Universitat en la passada legislatura– va arribar a un preacord amb sindicats però mancant la signatura definitiva. Pascual ha assegurat que la formalització està “pendent dels últims retocs”.

Sobre l’existència de la seua Conselleria, Carlina Pascual ha defensat que suposa “un engranatge molt bo”, ja que suposa “un pont entre la ciència i la investigació que es fa en les universitats perquè siga transferida a l’empresa i la societat”. “Les sinergies que es poden establir constitueixen una molt bon full de ruta per a aconseguir l’objectiu de tindre una millor qualitat de vida”, ha remarcat.

Per a establir i aprofundir en aquestes connexions, ha avançat que vol portar a canut una ronda de contactes “amb tots els agents implicats, que són moltíssims” perquè les tecnologies, la innovació i la investigació són una cosa transversal”. Entre altres col·lectius s’ha referit als rectors, els instituts tecnològics, l’empresariat i els ajuntaments.

La consellera s’ha declarat una “gran defensora del sistema universitari valencià”. “Les universitats de la Comunitat Valenciana formen fantàsticament als nostres professionals del futur. Els seus egressats tenen una reputació excel·lent i sóc bona coneixedora d’això com a professora universitària i com a tecnòloga que està en contacte amb les empreses de la Comunitat Valenciana però també de l’àmbit nacional”.

No obstant això, ha reconegut que la societat “pot percebre una certa desconnexió entre el món teòric de la universitat i l’empresa on es veuen els resultats o que hi ha moltes coses que es fan bé i que cal ser capaces de comunicar millor”. En aquest punt, ha mostrat la seua disposició a treballar perquè aquesta labor siga coneguda per la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + tretze =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus