25n
25N
25N

La Generalitat demanarà al Govern els 1.325 milions per no renovar el sistema de finançament

Vicent Soler lamenta que la tercera reunió del Comitè Tècnic Permanent haja certificat que el president Rajoy no farà realitat la promesa de reformar el sistema de finançament enguany

La Generalitat demanarà al Govern els 1.325 milions per no renovar el sistema de finançament
29/12/2017 -

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha lamentat que “un any més”, el president del Govern, Mariano Rajoy, haja incomplit “la promesa que abans que finalitzara 2017 hi hauria un acord per a engegar un nou model de finançament”. Per això, remetrà un escrit al Govern per a exigir una aportació extraordinària de 1.325 milions a la Comunitat en compensació per aquest incompliment.

I és que el Comité Tècnic Permanent d’Avaluació del sistema de finançament autonòmic ha finalitzat este dijous la seua tercera reunió en el si del ministeri d’Hisenda sense complir amb les pretensions dels presidents autonòmics que s’havien alimentat des del Govern des de gener.

Per això, Vicent Soler ha reivindicat que “els valencians no som menys que ningú i no tenim per què tolerar que el Govern central ens tracte com a espanyols de segona, de manera que pretenga condemnar-nos a tenir uns serveis públics de pitjor qualitat que en la resta d’Espanya”.

En eixe sentit, recorda que, des de 2016, la Generalitat ha inclòs en els seus pressupostos una partida reivindicativa de 1.325 milions d’euros amb l’objectiu de posar fi a l’infrafinançament que pateix la Comunitat en un sistema que, a més, està caducat des de 2014.

“Per a decepció dels valencians, el sistema de finançament no es va modificar en 2016 i, de nou, tampoc en 2017, la qual cosa suposa una penalització inadmissible cap als valencians en no poder comptar amb aqueixos 1.325 milions que ens permetrien rebre almenys els mateixos recursos que la mitjana de les autonomies”, ha constatat Soler.

El conseller, davant aquesta situació, ha avançat que remetrà un escrit al Govern per a reclamar que s’habilite almenys un Fons Extraordinari de 1.325 milions per a la Comunitat Valenciana amb la finalitat de compensar i pal·liar la inexistència de nou model. La petició no seria exclusiva per a la Comunitat Valenciana i podria ser extensible a altres comunitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + dotze =