25n
Orgull
Orgull

La Generalitat elaborarà el Catàleg de Paisatges Culturals de la Viticultura per a preservar l'activitat del sector

Segons Arcadi España, “per a aconseguir una transició ecològica justa hem d’empatitzar amb aquells sectors les activitats dels quals són menys sostenibles ajudant-los a adaptar-se per a tindre una menor petjada ecològica”

La Generalitat elaborarà el Catàleg de Paisatges Culturals de la Viticultura per a preservar l'activitat del sector
30/06/2021 -

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, elaborarà el Catàleg de Paisatges Culturals de la Viticultura en la Comunitat Valenciana per a preservar l’activitat del sector. Així, amb aquesta iniciativa s’identificaran, valorar i preservar els elements i patrons territorials dels espais dedicats a ella.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la seua intervenció en la jornada ‘Paisatges culturals davant la transició energètica’, organitzada per la càtedra de Cultura Territorial Valenciana de la Universitat de València.

“En la Comunitat Valenciana tenim un territori privilegiat que hem de preservar”, ha afirmat Espanya, qui ha recordat la necessitat d’una “conservació activa” per a “aconseguir un equilibri entre desenvolupament i sostenibilitat”.

“Per a això -ha afirmat el conseller-, convé simplificar els procediments administratius i la burocràcia. Es tracta, en definitiva, d’aconseguir una tramitació ambiental àgil com a element clau per a una visió global en el moment de transició energètica actual”.

“Per a aconseguir una transició ecològica justa -ha sostingut el màxim responsable de Política Territorial-, hem d’empatitzar amb aquells sectors les activitats dels quals són menys sostenibles ajudant-los a adaptar-se per a tindre una menor petjada ecològica”.

“Tenim a veure la lluita contra el canvi climàtic com una oportunitat i abordar-la amb esperança”, ha reflexionat el conseller, qui a més ha advocat per evitar “la fractura i les diferències existents entre les necessitats i desitjos de la ciutadania de zones urbanes i de zones rurals”.

“En aquest sentit -ha continuat Espanya-, des de la Conselleria apostem pel diàleg i el consens en cada procés administratiu i estem reforçant la planificació amb noves eines i instruments”.

Catàleg de Paisatges Culturals de la Viticultura

Amb la col·laboració dels consells reguladors de les marques, el Catàleg identificarà els sòls on aquests paisatges presenten una major qualitat dels elements que els constitueixen: sòls, parcel·les, vies, cellers, cases de cultiu i altres elements del patrimoni cultural arquitectònic.

El Catàleg regularà els sòls i activitats que són compatibles amb la preservació d’aquests paisatges agrícoles culturals i la seua posada en valor i contribuirà al coneixement, valoració i dinamització d’aquests espais per a la consecució de productes de qualitat, la millora de l’ocupació i la introducció d’usos terciaris sostenibles i compatibles amb la preservació dels seus valors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 4 =