25n
25N
25N

La Generalitat celebra un debat en línia sobre llibertat d'expressió, 'fake news' i faules

La Generalitat celebra un debat en línia sobre llibertat d'expressió, 'fake news' i faules
04/05/2020 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha organitzat per a aquest dimarts, 5 de maig, la celebració d’un debat ‘online’ per a reflexionar sobre el dret a la informació, la llibertat d’expressió i la proliferació de les ‘fake news’ o faules, especialment en aquests temps coronavirus en xarxes socials.

A les sis de la vesprada, en el canal de Youtube de la Generalitat, inicia la sessió la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, amb ponents com l’exportaveu de Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch i els periodistes valencians Rosana B. Crespo (ABC), Laura Martínez (Eldiariocv.es) i Xavier Borrás (El Mundo).

El debat gira entorn de conceptes com el del dret a la informació, quin valor social té, les seues limitacions, la seua regulació o quin és el paper de la premsa convencional i de les xarxes socials en el seu compliment.

Especialment, la xarrada se situa en el moment actual de la crisi provocada pel coronavirus, en qüestions com la proliferació de les ‘fake news’ o en els qui assumeixen les responsabilitats de publicar un contingut en les xarxes socials, avança la Generalitat en un comunicat.

Aquesta trobada virtual pretén tractar les polèmiques respecte a la comunicació que s’han obert durant la crisi i reflexionar sobre com afecten la ciutadania com a subjecte de drets i a la mateixa comunicació en si, així com les possibles contradiccions que es generen. La ciutadania pot enviar les seues preguntes al correu ‘secre_transparencia@gva.es’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =