25n
Orgull
Orgull

Oltra assegura que la Generalitat està treballant per a crear un únic cos de bombers forestals

Oltra assegura que la Generalitat està treballant per a crear un únic cos de bombers forestals
20/08/2018 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la Generalitat Valenciana està treballant en la construcció d’un cos únic de bombers forestals i que tot el seu treball estiga representat en un únic organisme.

Mónica Oltra així ho ha manifestat en la seua visita als efectius contra incendis de la base àrea de Cocoll i als bombers forestals de Castells, en la qual ha estat acompanyada pel director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

En la base aèria de Cocoll Oltra s’ha referit a la importància d’aquest punt “neuràlgic en moments d’emergència” i ha recordat que es tracta d’una de les bases que va operar en el recent incendi de Llutxent “amb una gran professionalitat”.

La vicepresidenta del Consell també ha tingut ocasió de dialogar amb el personal de les brigades helitransportades, i després d’agrair la seua “professionalitat, esforç i dedicació”, ha destacat que en aquests moments les seues condicions laborals han millorat, ja que tenen “major estabilitat i una operativitat més òptima”, perquè que des d’enguany ha manifestat, “han passat d’una empresa privada a una pública, a formar part de Tragsa”.

Així mateix, Mónica Oltra ha subratllat que el Govern del Botànic vol ampliar i millorar el mapa d’infraestructures d’emergències i açò,”òbviament ha de tenir un reflex en els pressupostos en matèria de prevenció i extinció”.

Sobre aquest tema ha precisat, que cal trobar un equilibri, “tenir uns bons mitjans d’emergències, no solament per als incendis, però també bona inversió en prevenció, perquè sempre és més car apagar que prevenir”, ha advertit.

En la seua visita, Oltra ha precisat que després de passar una emergència és el moment d'”analitzar, dialogar i apreciar les necessitats, aprendre les lliçons i veure com poder millorar per al futur”, perquè segons ha aclarit, al final tot és “experiència que podem incorporar”.

En aquesta línia, la vicepresidenta ha indicat que altres Comunitats Autònomes que van participar en l’extinció de l’incendi de Llutxent, han agraït poder col·laborar perquè “han après molt i adquirit una gran experiència”.

Aquesta vesprada, Mónica Oltra també visitarà l’Associació contra incendis forestals d’Alcoi, ACIF Alcoi, que es va crear l’any 91, i és una de les més actives i emblemàtiques associacions de voluntaris de lluita contra incendis forestals i que ha destacat per la seua nombrosa participació amb recursos propis d’extinció d’incendis, equipats i formats.

Aquesta associació està composta per 31 persones acreditades com a col·laboradors en l’extinció d’incendis forestals i des del 3 de juliol l’associació ha sigut acreditada per l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències com a col·laboradors en l’extinció d’incendis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =