25n
Orgull
Orgull

La Generalitat crea una comissió per a estudiar les possibilitats legals i pressupostàries de les reversions

La Generalitat crea una comissió per a estudiar les possibilitats legals i pressupostàries de les reversions
05/07/2021 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració ha constituït una comissió d’estudi i debat per a la reversió dels serveis públics externalitzats en la Comunitat Valenciana, amb la funció de realitzar els estudis oportuns per a això d’acord amb les possibilitats legals i pressupostàries.

Aquest òrgan es basa en la participació institucional per al diàleg social en l’àmbit de les reversions. L’ordre de creació de la comissió està signada el 30 de juny per la consellera del ram, Gabriela Bravo, i entra en vigor aquest dimarts 6, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

La comissió presentarà un informe amb les seues conclusions i estarà presidida per la secretària autonòmica d’Administració Pública, a més de comptar amb vocals de totes les conselleries. També hi haurà representants de l’Advocacia i la Intervenció General de la Generalitat i dels sindicats UGT-PV i CCOO PV, entre altres.

Precisament, el passat 24 de juny, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va anunciar al comité d’empresa del departament de salut de Torrevieja (Alacant) que la reversió a gestió pública seria directa i no per via de l’empresa pública de salut (EPS) com pretenia. El contracte amb Ribera Salut expira el 15 d’octubre.

Fa uns dies, el ple del Consell va aprovar la proposta d’acord per a la tramitació urgent del decret que regularà els efectes que tindrà aquesta reversió en matèria de personal. L’extinció del contracte de gestió de servei públic per concessió seguirà el ‘model Alzira’, el de la reversió del departament de la Ribera (València) en 2018.

Sanitat també incorporarà a partir d’aquesta setmana el departament de Torrevieja a la gestió de les llistes d’ocupació temporal, de cara a la reversió. Això sí, no s’admetran noves inscripcions ni es permetran canvis relatius a l’elecció de categories o de l’opció d’altres departaments, només aspirants ja inscrits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − catorze =