25n
25N
25N

La Generalitat contractarà 1.000 joves com a assistents de turistes per a oferir a les platges informació sobre normes de seguretat i protecció

La Generalitat contractarà 1.000 joves com a assistents de turistes per a oferir a les platges informació sobre normes de seguretat i protecció
04/06/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències (AVSRE), dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, contractarà 1.000 joves d’entre 18 i 30 anys com a assistents de turistes a les platges per a oferir durant els mesos de juliol i agost informació sobre normes de seguretat i protecció.

Puig ha mantingut aquest dijous una reunió per videoconferència amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, i amb el president de la Comissió de Turisme de la FVMP i alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a detallar-los aquesta iniciativa de la Generalitat. En la videoconferència ha participat el director de l’AVSRE, José María Ángel.

El president mantindrà, així mateix, la setmana vinent una reunió amb alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana per a traslladar-los tots els detalls de l’actuació.

En declaracions realitzades durant un col·loqui posterior a la seua intervenció en el seminari web ‘Nous temps, noves oportunitats: vies per a la recuperació postCOVID-19’, organitzat pel periòdic Mediterráneo, Puig ha assenyalat que els ajuntaments tindran, a través d’aquesta figura d'”assistent de turistes”, un “suport directe” per a informar sobre normes d’ús segur de les platges davant l’actual situació de pandèmia de COVID-19. D’aquesta manera, es garantirà la “màxima seguretat a les platges”, ha indicat el responsable del Consell.

“‘Mediterrani viu i segur’ és molt més que un eslògan; el que volem és fer de la seguretat un actiu fonamental de la nostra proposta turística i, per això, anem fent passos ferms, sòlids i segurs”, assenyalat també el president.

Aquests i aquestes joves assistents de turistes proporcionaran informació sobre les normes de seguretat i protecció que la ciutadania haurà de seguir per a fer compatible el gaudi de les platges i la salut de les persones, al mateix temps que es garanteix el seu compliment.

Per a dur-la a terme, l’AVSRE, ha sol·licitat a Funció Pública la posada en marxa d’un pla d’ocupació temporal per a regular la convocatòria i contractació, que està prevista per a mitjans de juny.

Els joves i les joves contractats rebran durant els últims deu dies de juny formació sobre les mesures de seguretat i protecció que han de traslladar a turistes i persones usuàries de les platges.

Les persones assistents de turistes aportaran també informació a la conselleria sobre l’estat d’ocupació de les platges.

Es distribuiran provincialment i la seua assignació a municipis es realitzarà en funció de les necessitats d’aquests, atés el grau de saturació de les platges. A més, portaran un uniforme de l’AVSRE que les identificarà clarament com a personal de la Generalitat, que tindrà la classificació C2 12 E015.

Funcions

En concret, les funcions dels llocs seran les de vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social tant en la zona seca com en els accessos; fer tasques emmarcades en l’àmbit de la comunicació i informació del document de Guia de Platges Segures; col·laborar en el control d’accés i aforament de platges; assegurar el correcte ús, per part de les persones usuàries de les platges, dels itineraris marcats per a l’entrada i eixida de la zona seca; col·laborar amb els ens gestors a ordenar i planificar un adequat gaudi del bany, així com notificar les incidències a la Policia local a través de les comunicacions que els seran entregades.

En cas de produir-se una emergència contactaran amb el 112. Així mateix, hauran d’informar diàriament, i sempre que així siga requerit per l’òrgan corresponent, de la situació de la platja referent a ocupació i incidències i tindran mobilitat provincial.

Aquest pla d’ocupació temporal ve justificat per la situació d’emergència generada per la COVID-19, davant la qual la Generalitat està treballant i col·laborant amb els ajuntaments de cara a l’elaboració de plans de contingència.

El Consell està ultimant un decret sobre l’ús de les platges que incorporarà l’exigència als ajuntaments de plans de contingència per a garantir el gaudi de les platges amb total seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 7 =