25n
25N
25N

La Generalitat bonificarà el lloguer als inquilins d'habitatges públics

La Generalitat bonificarà el lloguer als inquilins d'habitatges públics
20/03/2020 -

El vicepresident segon i conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat que “cap persona inquilina d’habitatge públic de la Generalitat que haja perdut el seu treball o ingressos per la crisi del coronavirus perdrà el seu habitatge”, mitjançant una bonificació a partir del pròxim mes d’abril.

“No es tracta d’una moratòria, sinó que se’ls exonerarà del pagament del lloguer al cent per cent”, ha destacat sobre una mesura que repercutirà en unes 14.000 famílies de la Comunitat compostes per al voltant de 50.000 persones.

Els afectats veuran bonificada la quota mentre dure aquesta situació d’extrema dificultat, “de manera que pagar no siga una preocupació ni que hagen de decidir entre el lloguer o atendre altres despeses de primera necessitat”, ha subratllat Dalmau en un comunicat del Consell.

En l’actualitat, el parc públic d’habitatge de la Generalitat està format per 14.000 immobles, dels quals 12.676 són per a lloguer social i 1.367 estan en règim de lloguer assequible per a col·lectius vulnerables. La iniciativa s’empara en el marc del decret 75/2007, pel qual es va aprovar el reglament de protecció pública a l’habitatge que va ser modificat dos anys després.

Es tracta de dues bonificacions paral·leles. Una d’elles, amb caràcter extraordinari, és una bonificació durant tres mesos del pagament del lloguer d’habitatge públic per a famílies en cas de pèrdua definitiva d’ocupació o perduda temporal (ERTE) o d’ingressos.

L’altra, ordinària, és una pròrroga de la bonificació del lloguer d’habitatge públic a inquilins que ja la tingueren concedida fins al 14 de març de 2020. En aquest cas, és una renovació de l’aplicada amb caràcter anual per a adequar la quota del lloguer als ingressos de les famílies més vulnerables.

La pròrroga de l’ordinària es justifica en què “les persones a les quals se’ls aplica són les que es troben en situació de major vulnerabilitat d’entre els inquilins d’habitatge públic”, com ha ressaltat el director general de l’Entitat Valenciana de l’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar.

EVha posarà a la disposició d’inquilins i serveis socials municipals un formulari de sol·licitud que s’acompanyarà de la documentació que acredite la pèrdua d’ocupació i d’ingressos. S’entrega de manera telemàtica, amb atenció presencial per a persones que no disposen d’internet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 12 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa