25n
25N
25N

La Generalitat aprova definitivament la modificació del PGOU per a la construcció del pavelló Arena

La Generalitat aprova definitivament la modificació del PGOU per a la construcció del pavelló Arena
14/05/2020 -

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha aprovat definitivament la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de València per a la construcció a la ciutat del pavelló ‘València Arena’, el projecte impulsat per l’empresari valencià Juan Roig a través de la signatura Licampa 1617 S.L..

La decisió autonòmica es recull en l’anunci publicat aquest dijous per la citada conselleria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de València després que la Comissió Territorial d’Urbanisme acordara “per unanimitat” el passat 28 d’abril donar el vistiplau a aquesta modificació urbanística, remesa per l’Ajuntament de València.

La mesura es va adoptar “tenint en compte la proposta de la comissió informativa d’Urbanisme de 25 de març de 2020, l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme d’1 d’abril de 2020 i el dictamen favorable del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana de 15 d’abril de 2020”, segons recull el BOP.

Aquest butlletí, consultat per Europa Press, precisa que l’objecte d’aquest canvi en el PGOU és “establir l’ordenació urbanística que permeta la construcció” en la capital valenciana “del projecte denominat València Arena, un gran recinte multiús amb la doble finalitat d’albergar, d’una banda, la celebració d’esdeveniments esportius, i, per un altre, permetre el desenvolupament de tota mena d’esdeveniments culturals”.

L’anunci recorda que aquesta corporació local va recolzar, en un ple celebrat el 26 de juliol de 2018, la iniciativa presentada per Licampa 1617, S.L. “per a la construcció i explotació” de l’est pavelló “amb capacitat per a aproximadament 15.000 espectadors i instal·lacions annexes, utilitzant la fórmula de la concessió demanial en una parcel·la de propietat municipal”.

La resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat recorda que la modificació urbanística plantejada afecta l’entorn situat “entre l’avinguda Germans Maristes i l’avinguda de l’Actor Antonio Ferrandis” de la ciutat, “al costat de les actuals instal·lacions del València Basket Club”.

Així, exposa que “es tracta d’un àmbit de caràcter discontinu, ja que inclou tres i concreta que el pavelló es proposa “en la poma delimitada pels carrers Ángel Villena, Bomber Ramón Duart i Actor Antonio Ferrandis” i agrega que amb aquesta nova infraestructura es configurarà “un enclavament estratègic al costat d’altres equipaments esportius com la Ciutat del Rugbi, la Piscina Municipal i L’Alqueria del Basket”.

D’altra banda, l’anunci de l’administració autonòmica precisa que aquesta modificació del PGOU comporta diversos canvis de qualificació urbanística en les parcel·les afectades com el d’educatiu-cultural a serveis públics d’ús esportiu, el de serveis públics a serveis públics d’ús esportiu, el d’educatiu-cultural a espais lliures d’ús esportiu, el d’espais lliures d’ús esportiu a educatiu-cultural i el de sistema local de xarxa viària a aparcament en edifici d’ús exclusiu.

“D’INTERÉS GENERAL”

Igualment, el BOP destaca que aquesta iniciativa es va declarar “d’interés general per a la ciutat de València” i explica que “la parcel·la destinada a la construcció del pavelló multiús es qualifica d’equipament de la xarxa primària” atés que segons la llei “constitueix un equipament l’àmbit de servei del qual supera el seu entorn immediat”.

L’anunci assenyala que la mercantil que promou el pavelló va presentar l’1 d’agost de 2018 la documentació relativa a la modificació puntual del PGOU, així com que l’Ajuntament la va assumir i va iniciar “el procediment d’avaluació ambiental i territorial estratègic” corresponent i que la Junta de Govern Local del consistori va emetre el 9 de novembre de 2018 “informe ambiental i territorial estratègic pel procediment simplificat” per a aquest canvi urbanístic.

A més, detalla que després d’introduir alguns canvis en la modificació proposada, la Junta de Govern Local municipal va adoptar un nou acord l’abril de 2019 que concloïa que el proposat no tenia “efectes significatius sobre el medi ambient” i que el ple va acordar després l’inici del “procés d’informació pública i consultes a les administracions públiques afectades i a les persones interessades” –no es van presentar al·legacions– i l’aprovació provisional de la modificació del PGOU.

INFORMES FAVORABLES

L’anunci relata que aquesta quedava “condicionada a l’esmena de determinades qüestions en matèria viària i de mobilitat” i que es va facultar als responsables municipals de Planificació i Gestió Urbana per a realitzar les actuacions necessàries “per a la plena efectivitat de l’acord”. A partir d’ací, esmenades les qüestions plantejades i amb els informes favorables dels serveis municipals afectats, es van donar per complides les condicions indicades en l’acord d’aprovació provisional.

Després d’això, l’Ajuntament de València va sol·licitar l’aprovació definitiva de la modificació del PGOU per a possibilitar la construcció del València Arena amb la presentació documentació en la Plataforma d’Agilitació i Transparència en la Tramitació Urbanística de la Generalitat el novembre de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 19 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus