25n
25N
25N

La Generalitat ajorna el deute de lloguer a més de 500 famílies residents en habitatges públics

La Generalitat ajorna el deute de lloguer a més de 500 famílies residents en habitatges públics
28/08/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha ajornat el pagament del deute de lloguer a més de 500 famílies residents en habitatges de la Generalitat, a través de la signatura d’actes de reconeixement.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, la signatura d’aquestes actes ha suposat un ajornament de 2.129.708 euros. Quant a la distribució per províncies, a Alacant s’han signat 276 per un import d’1.330.476 euros; a València, 263 actes per 753.980 euros, i a Castelló, 15 per 45.252 euros.

Les actes de reconeixement són “un recurs fonamental per a garantir el dret a l’habitatge als qui es troben en situacions econòmiques veritablement compromeses”.

Amb aquest mètode de pròrroga de pagament, l’inquilí o inquilina signa un document pel qual reconeix “voluntària i expressament” deure a la Conselleria una determinada quantitat de diners. En aqueix document s’acorda entre les parts l’establiment d’un pagament ajornat del deute contret i es determina la forma i temps d’abonament.

Segons ha indicat el director general d’EVha, Alberto Aznar, prèviament a la signatura d’aquestes actes, personal tècnic d’EVha s’encarrega d’estudiar la situació concreta de cada unitat familiar, tenint en compte el nombre de membres i els seus ingressos totals, per a determinar les quantitats i els terminis a retornar. “Tot això amb la finalitat que aquestes famílies puguen abonar una quantitat que siga assumible als seus ingressos familiars, sense haver de renunciar a les seues necessitats bàsiques vitals”, ha assegurat.

Des de l’entitat han destacat que, a causa de la situació de la Covid-19 i al “compromís social” del Consell, la Conselleria d’Habitatge va decidir exonerar del pagament del lloguer a tots els habitatges públics de la Generalitat des dels mesos d’abril a agost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − quinze =