25n
25N
25N

La Generalitat agruparà en residències separades a majors amb Covid per a trencar la cadena de contagi

La Comunitat Valenciana suma 80 residències amb casos positius i 98 majors morts

La Generalitat agruparà en residències separades a majors amb Covid per a trencar la cadena de contagi
01/04/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal, dirigida per Ana Barceló, i la d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de Mónica Oltra, estan ultimant un protocol per a atendre i agrupar en centres separats a residents de residències de majors que estiguen afectats amb coronavirus, amb l’objectiu de “trencar” així la cadena de contagi.

Així ho ha anunciat aquest dimecres Barceló, en la roda de premsa oferida per a donar a conéixer l’evolució del virus en la Comunitat Valenciana, autonomia que suma ja 80 centres de majors amb casos registrats, encara que en grau molt diferent, ja que hi ha instal·lacions on només s’ha comptabilitzat un cas d’un resident, en altres d’un treballador mentre que en altres centres ha admés que la situació “s’ha tornat més complicada”.

Dels 80 centres, huit són a la província de Castelló, 20 a Alacant i 52 a València. En total, hi ha 459 residents que han donat positiu al virus, 150 treballadors afectats i 98 majors morts a data d’aquest dimecres, 17 més que el dimarts.

Set centres continuen baix vigilància activa del personal sanitari, els mateixos que en els últims dies: Santa Elena de Torrent, L’Acollida de València, Saba de Requena, DomusVi d’Alcoi, DomusVi Babel (Alacant), Sant Joan Baptista de Morella i Santa Gràcia de Vila-real.

Barceló ha apuntat que, en el marc de les reunions amb la vicepresidenta Mónica Oltra, estan “totalment d’acord” que una de les mesures més importants en la lluita contra la pandèmia és “trencar la cadena de contagis” i en què les residències de majors són “un punt crític” en conviure ancians amb múltiples patologies i on un cas pot ser una possible font d’infecció a la resta.

Per aquest motiu, ha apuntat que és “fonamental” adoptar mesures que aïllen a infectats dels quals no ho estan perquè aqueixa transmissió no es produïsca i “trencar la cadena”. D’ací, que s’ultima un protocol, que culminarà aquest mateix dimecres en una nova reunió, per a separar a persones majors contagiades amb el virus i atendre “en espais diferenciats”.

En aquesta línia, la consellera de Sanitat ha justificat que “no sempre en totes les residencia es pot dur a terme aquesta diferenciació”, encara que tots els centres “estan duent a terme aïllament i confinament en habitacions, però en algunes és impossible mantenir aquest aïllament total” i no es pot mantenir una separació “estricta”.

El protocol pretén, per tant, “convertir en espais segurs les persones ateses en residències amb espais també atesos per personal sanitari a aquelles que tinga Covid”, totalment hospitalitzats i a càrrec de responsables sanitaris, i tindre “tot disposat perquè aqueix personal poguera entrar en aqueixes residències només per a persones residents amb Covid, amb tot el personal assistencial necessari i preparat per si fóra necessari un trasllat a un hospital”.

D’aquesta forma, ha explicat, “s’aniran habilitant en la Comunitat espais segurs amb una major presència i control d’assistència sanitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − nou =