25n
25N
25N

La Generalitat exigeix els 1.500 milions que li deu el Govern d'Espanya des de 2016

Per al Consell és “prioritari” assegurar el pagament als proveïdors i la prestació de serveis donada la retallada que va aprovar el Ministeri d’Hisenda

La Generalitat exigeix els 1.500 milions que li deu el Govern d'Espanya des de 2016
12/01/2018 -

El Consell de la Generalitat Valenciana exigirà al Ministeri d’Hisenda l’ingrés “immediat” dels 1.567 milions d’euros de liquidació de 2016, uns recursos que el Govern ha retingut des de fa dos anys i la titularitat dels quals correspon a la Generalitat.

És la resposta del govern valencià davant la decisió del ministeri de retallar el finançament de la Comunitat en termes de caixa per a 2018, a causa de la falta d’uns Pressupostos Generals de l’Estat; així com davant l’incompliment de la promesa d’un nou sistema de finançament autonòmic que hauria d’haver-se aprovat en 2017. D’aquesta forma, es pretén garantir el pagament als proveïdors valencians, a més d’assegurar la prestació dels serveis bàsics.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa després de la reunió del ple del Consell. Oltra ha assegurat que tot l’anterior, “al costat de la situació d’infrafinançament d’aquesta Comunitat”, suposa “un agreujament de les tensions de liquiditat que la Comunitat Valenciana suporta”. A més, ja anuncia que “el període mitjà de pagament a proveïdors es veurà perjudicat” a causa de la falta de lliuraments a comptes per part del ministeri.

Està previst que siga al juliol el lliurament d’aquests 1.567 milions d’euros, però, segons la Generalitat, “resulta prioritari” que s’avance per la “urgent necessitat” i com a “mesura pal·liativa”, per la qual cosa no ha d’haver-hi cap impediment perquè el Govern seguisca retenint tal quantitat fins al mes de juliol.

Oltra ha assenyalat que aquests processos solen iniciar-se per la via epistolar –per carta– entre ambdues Administracions i posteriorment solen acabar amb un contacte directe, per telèfon o de forma presencial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 5 =

bombers
CCCC
bombers